hits

Miljøpartiet er grundig avslørt

LUFTIG ØKONOMISK POLITIKK: Miljøpartiet De Grønnes økonomiske politikk er grundig avslørt som luftig og lite sammenhengende. Skulle Rasmus Hansson, Lin Marie Nguyen Berg og Une Bastholm få makt i Norge, vil politikk utarme offentlige tjenester og gi masseledighet.

 

Det mest spennende ved valget er om Miljøpartiet De Grønne faller under sperregrensen etter at deres økonomiske politikk er plukket fra hverandre.

De Grønne vil avvikle oljeindustrien, innføre 30 timers uke og tømme Oljefondet.

De vedgår at det betyr titusenvis av tapte oljearbeidsplasser, men «lover» å skape mange nye jobber innenfor havbruk og bioteknologi.

Mitt råd er ikke å holde pusten mens vi venter på de jobbene. Foreløpig er det mest drømmerier og lite konkret.

Les Nettavisen mener: MDGs politikk betyr velferdskutt og ledighet

I den siste fylkesoversikten fra Pollofpolls.no ligger Miljøpartiet De Grønne under sperregrensen på 4,0 prosent, mens Venstre ligger over.

Hvis gjennomsnittet av målingene holder stikk, er det godt mulig at De Grønne likevel ikke kommer på vippen.

En årsak kan i så fall være at når valgdagen nærmer seg, så forstår stadig flere av velgerne at partiet er et protestparti.

Den samme trenden ser vi på gjennomsnittet av landsdekkende målinger: De Grønne er under sperrregrensen, mens Venstre er over

 

 

Tidligere SV-politiker Paul Chaffey har regnet på hva Miljøpartiet De Grønnes oljepolitikk vil koste.

Les bloggen: Hva koster MDGs oljepolitikk?

Han viser til prognosen for 2017 som tilsier at oljeinntektene vil gi 179,2 milliarder kroner i netto kontantstrøm til statskassen.

179,2 milliarder.

Det er penger det også!

Så spør Chaffey hvor MDG vil kutte: - I 2017 koster de regionale helseforetakene (drift og investeringer i sykehusene) 141 milliarder. Vil man ikke kutte der koster høyere utdanning 36 milliarder, politiet 19 milliarder, jernbane 25 milliarder, foreldrepenger 20 milliarder og forskning 35 milliarder kroner over statsbudsjettet, bare for å nevne noen eksempler på steder jeg tror de må kutte. Det kan jo også være et poeng å minne om at omkring 20 milliarder i skattelettelser den borgerlige regjeringen har gjennomført denne perioden er svært beskjedent sammenlignet med det inntektskuttet på 179 milliarder som  MDG går inn for, skriver Chaffey.

I samme slengen forsvinner over 200.000 arbeidsplasser i oljesektoren - og det blir nattsvart i næringslivet langs kysten fra Aust-Agder til Møre og Romsdal.

Men De Grønne stopper ikke der. I tillegg skal alle andre kutte arbeidstiden til 30 timers uke. 

Venstre har regnet på dette, og kommer til at det forslaget vil koste stat, fylker og kommuner rundt 120 milliarder kroner i årlige skatteinntekter.

- Ved å ha redusert arbeidstid hindrer man økonomisk vekst og man hindrer fordelingen av velferdsgoder fra den norske staten. Vi trenger økonomisk vekst for å kunne fordele goder til grupper som faller utenfor, sier partileder Trine Skei Grande til Nettavisen.

Trine Skei Grande kritiserer MDGs 30-timersuke

Promotion med annonselenker - De aller svakeste kommer dårlig ut av det, sier Venstre-lederen til Nettavisen. I mai vedtok Miljøpartier De Grønne (MDG) på sitt landsmøte at de skal ha som politikk gradvis å redusere arbeidsuken fra 37,5 timer til 30, en reduksjon på 20 prosent.

Venstre-lederen har helt rett, og det er helt utrolig hvis en rødgrønn regjering ledet av Jonas Gahr Støre, skal måtte lene seg på Miljøpartiet De Grønne. De rødgrønne klager og klager over skatteletter på 20 milliarder kroner, men risikerer å havne i seng med noen økonomiske drømmere som kan gi Norge et økonomisk mareritt på rekordtid.

PS! Miljøpartiet De Grønne viser til deres alternative statsbudsjett som inneholder skatte- og avgiftsskjerpelser på 25 milliarder kroner. Problemet er at det ikke inneholder 30 timers arbeidsuke eller null i inntekter fra oljesektoren. Det er forslagene de går til valg på, og som ville fått enorme konsekvenser.

Hva mener du? Henger Miljøpartiet De Grønnes økonomiske politikk sammen, og er du enig i at så sterk lut må til?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar