hits

Avviser blankt Venstre-invitt

Ap-leder Jonas Gahr Støre får en rett venstre fra LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, som totalt avviser et regjeringssamarbeid med Venstre. (Foto: Morten Quist Hommersand).

 

Ap-leder Jonas Gahr Støre får døren i ansiktet når han inviterer Venstre inn i varmen.

- Vi lukker døra for et forpliktende samarbeid med Ap, men det er med en politisk begrunnelse. Venstre er et borgerlig parti, svarer partileder Trine Skei Grande kontant.

Akkurat der er hun enig med LO, som gir Ap-leder Jonas Gahr Støre en rett venstre for utspillet.

 - Venstres arbeidslivspolitikk er helt uspiselig, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen til Klassekampen.

- Det er helt uaktuelt at de skal ha noen som helst innflytelse på arbeidslivspolitikken gjennom en regjering ledet av Arbeiderpartiet - uansett om det er i regjeringslokalene eller som støtteparti.

Dermed er den døren lukket. 

De rødgrønne liker ikke Venstre, og Venstre liker ikke Arbeiderpartiet.

Venstre-leder Trine Skei Grande avviser fullstendig frieriet fra Arbeidpartiets leder Jonas Gahr Støre. (Foto: Torgeir Anda/Flickr/Venstre).

Venstre-leder Trine Skei Grande sier at Ap ikke tar inn over seg sakene som er viktige for Venstre - som lærerløft, gründervennlig politikk, bedre barnehagedekning for fattige barn, klima og en human asylpolitikk.

De siste månedene har Venstre krabbet oppover på meningsmålingene, og vi skal ikke lenger tilbake enn til januar for å finne Venstre over sperregrensen og med syv mandater på Stortinget.

Les mer på Pollofpolls: Stortinget

 

 

Hvis både Venstre og Kristelig Folkeparti kommer over sperregrensen på 4,0 prosent, er valgseier innenfor rekkevidde for Erna Solberg.

Senterpartiet har flere måneder med nedgang, og har mistet tre mandater siden april, ifølge Pollofpolls.

Senterpartiet (grønn stripe) har begynt å dabbe av, ifølge gjennomsnittet av partimålingene som Pollofpolls gjengir. (Kilde: Pollofpolls.no).


Derfor kan det være viktig at Venstre nå definitivt ikke lar seg invitere inn på rødgrønn side.

Også KrFs ledelse har rykket ut og sagt at at for dem er et samarbeid med de rødgrønne «uklokt».

Dermed står Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre igjen med Senterpartiet som sin nærmeste partner, mens forholdet til SV, Miljøpartiet De Grønne og Rødt er uavklart.

Det rødgrønne alternativet til regjeringen er i det blå

Selv om Ap-leder Jonas Gahr Støre stenger døren for Rødt og De Grønne, kan han likevel bli avhengig av støtten deres.

NETTAVISEN MENER: Blir det borgerlig flertall, fortsetter Erna Solberg som statsminister. Derimot er det høyst uklart hva som skjer hvis det blir et rødgrønt flertall etter valget.

Foreløpig ligger Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre best an til å bli statsminister etter valget i september.

Men han må balansere uten sikkerhetsnett.

Hva mener du? Tror du at Jonas Gahr Støre lykkes med sine frierier til Venstre og Kristelig Folkeparti, eller er den døren lukket for godt?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar