hits

Elendig timing for renteoppgang nå

Skandiabankens direktør Magnar Øyhovden mener at banken fortsatt er konkurransedyktig. Skandiabanken har økt overskuddet markant fra kvartal til kvartal.

 

Skandiabankens renteheving er er dårlige nyheter til feil tid. Mens alle andre renter faller, øker utlånsrenten hos dem.

Det er ingen grunn til å tro at Skandiabankens renteheving får en smitteeffekt.

For de fleste kommer dagens renteøkning på 0,25 prosent på boliglån som lyn fra klar himmel.

- Skandiabanken var den eneste av de landsdekkende bankene som ikke økte renten i fjor høst. Vi har nå holdt renten uendret i 10 måneder lenger enn konkurrentene våre, sier Magnar Øyhovden, leder for Skandiabanken, i en børsmelding.

Rimeligste rente i Skandiabanken blir nå 2,3 prosent - klart over de billigste bankene hos Finansportalen, hvor du får lån til 2,0 prosent effektiv rente hvis du har god sikkerhet.

Redaktør Elisabeth Realfsen i Finansportalen oppfordrer folk til å bytte bank: Kritiserer renteøkning i storbank

 

 

Sjekk din egen bank: Boliglån hos Finansportalen

En ting er at Skandiabanken nå blir litt mindre konkurransedyktig - noe annet er at signaler om renteøkninger går stikk i strid utviklingen i markedet.

Så sent som i denne uken holdt Norges Bank styringsrenten uendret, og hovedstyret uttalte at vi ikke bare vil ha lave renter - men at vi vil ha lave renter enda lengre enn tidligere antatt.

Denne grafikken viser at rentene bankene selv betaler har sunket 0,3 prosentpoeng siden nyttår - og at markedets forventninger til renten fremover ligger vesentlig lavere nå enn for ett år siden. (Kilde: Oslo børs informasjon).

Skandiabanken argumenterer med at de ikke satt opp renten i fjor høst. Men regnskapstallene viser at de har klart seg rimelig godt uten. Første kvartal hadde de et overskudd på 217 millioner kroner - nesten 50 millioner kroner mer enn samme kvartal i fjor. Netto renteinntekter (altså forskjellen på hva banken betaler i rente og det den selv må betale) økte også markant.

Her kan du lese mer: Skandiabankens resultater: Rapport for første kvartal

Nå er det selvsagt helt opp til Skandiabanken selv å sette sine innskudds- og utlånsrenter. 

Bank er en business, ikke en velferdstjeneste. Og kunder som er misfornøyd kan gå til andre banker.

Men det vesentlige er at Skandiabankens rentehevelse er dårlig timet og at den ikke kan gi noen unnskyldning til andre banker for å heve rentene.

Akkurat nå er det ingen grunn til å gjøre boliglån dyrere.

Hva mener du? Vil markedet akseptere at Skandiabanken setter opp rentene nå?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar