hits

Facebook elsker islamkritikk

Hege Storhaug og Human Rights Service er en favoritt for mange på Facebook og sosiale medier.

De etablerte mediene vil helst ikke ta i dem med ildtang, men på sosiale medier er Hege Storhaug og Hans Rustad vinnerne.

De islamkritiske nettstedene Document og Human Right Service bæres frem på Facebook.

Det tyder på at det er en sterk understrøm av islamkritiske lesere som ikke finner det de ønsker i de etablerte mediene.

Akkurat nå er eksempelvis Document over NRK på listen over medier som har laget saker som likes og deles på sosiale medier i dag.

For de etablerte mediene må det være et tankekors at saker fra Document og HRS er så populære. 

Ofte er det saker hvor leserne har en mistanke om at mediene dekker over nyhetssaker som kan brukes av innvandringskritiske eller antiislamske personer.

Et godt eksempel er saken med mange bilbranner på Vestli i Oslo. 

Alle mediene skriver om hendelsen - det kan man se på Google.

Bilbrannene kommer etter en periode med ungdomsbråk på Stovner, utført av det politiet beskriver som unge gutter i 18-årsalderen med kriminell bakgrunn.

Dette er en bydel med mange innvandrere, men foreløpig foreligger det ikke offisiell informasjon om at bilbrannene er utført av spesielle etniske grupper. Nettavisen har forsøkt å få ut informasjon, men politiet har ikke ønsket å si noe om bakgrunnen til de antatte gjerningsmennene.

Da leses det mellom linjene når politiet sier at de har trappet opp samarbeidet med «trossamfunn», og forsker på kriminelle gjenger ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, Inger Lise Lien, sier følgende til P4:

- Veldig mye minner om det som skjer i Rinkeby og Malmö, sier Lien, og frykter at dette kan utvikle seg til svenske tilstander hvis ikke problemet tas ved roten.

 

 

I sosiale medier sprer mistanken seg om at etablerte medier dekker over problemene, og da er det interessant at det blir Documents gjengivelse av NTB-saken som blir delt i sosiale medier. Trolig tolkes det som at når Document (som er opptatt av problemene med integrasjon og innvandring) har valgt å dele saken, så er det en sammenheng.

Les saken på Document: Oslo: Flere bilbranner på Vestli

I debattfeltet settes bjeller på katten, selv om sammenhengen foreløpig ikke er offentlig bekreftet av Politiet:

Slikt kan ikke skje i Oslo fordi politiet har så god "dialog" med ungdommene (les: de fallittkulturelle.) Alt ifølge NRKs eksperter og politiet selv. Hva skjer? Jo, nøyaktig det samme som alle andre steder i verden der disse innvandrerenklavene er store og sterke nok til å gjøre som de vil. Vi får et muslimsk, mafiastyrt ættesamfunn. Ledereliten vår arbeider for en raskest mulig utskifting av befolkningen og velgermassen med Midt-Østen og Afrika. Bilbrannene er bare en del av "det nye vi" og den nye kulturen.

Politiet sier at de ser på bilbrannene og bråket som 3-4 enkelthendelser. Slike uttalelser demper gemyttene og frykten hos dem som har tillit til Politiet, mens det gir andre vann på mølla.

Her kan du følge dagens nettmøte med Hege Storhaug på Nettavisen Lyd:

Likevel er det verdt å minne om at det finnes flere eksempler på at det som fremstår som åpenbart for noen, egentlig er fordommer.

For eksempel Hemsedal-saken der det ble spredt «informasjon» om at gjerningsmennene måtte være innvandrere, og så viste det seg at de egentlig var etnisk norske og svenske. 

  • Det er et faktum at Stovner og Vestli har en høy andel innvandrere.
  • Det er også et faktum at det har vært mye ungdomstrøbbel og bilbranner. 

Men likevel gjenstår det å få troverdige fakta.

Og uten fakta trives konspirasjonsteoriene.

Når Politiet holder tilbake informasjon - og mediene ikke klarer å hente den ut på annet vis - så undergraves tilliten til både mediene og Politiet.

Da overtar Facebook som spreder av både sann og usann informasjon.

Hva mener du? Er du enig i at mediene dekker over virkeligheten, eller er du urolig over at sosiale medier sprer både sannheter og konspirasjoner i en salig miks?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar