hits

Venstre kan ikke vingle mer nå

Venstre-leder Trine Skei Grande vil ikke sitte i regjering med Frp-leder Siv Jensen, men partiet bør garantere en borgerlig regjering hvis det blir borgerlig flertall. (Foto: Heiko Junge, NTB scanpix).


Venstres landsmøte må si klart fra at partiet vil sørge for en borgerlig regjering hvis det blir borgerlig flertall.

Når Venstre-leder Trine Skei Grande går på talerstolen under landsmøtet i Ålesund, bør en ting stå glassklart: Venstre må garantere at partiet vil sørge for en borgerlig regjering.

At partiet heller vil ha en Høyre/sentrum-regjering enn en Høyre/Frp-regjering er ikke noe nytt. 

Derimot er det nytt at Venstre-lederen ikke ønsker en ny samarbeidsavtale hvis Erna Solbergs regjering fortsetter etter valget.

Det siste er overraskende, tatt i betraktning at Venstre faktisk har oppnådd mange politiske seire ved å være støtteparti.

 

 

I dagens Dagbladet tar stortingsrepresentant Abid Raja bladet fra munnen, og krever at det blir slutt på vinglingen. Venstre må stå fast på at partiet helst vil ha en borgerlig regjering, mener Raja, og kritiserer Venstre-leder Trine Skei Grande for å ha skapt usikkerhet om dette spørsmålet.

Stortingsrepresentant Abid Raja ønsker at landsmøtet vedtar at Venstre vil sørge for en borgerlig regjering hvis det blir borgerlig flertall. (Faksimile: Dagbladet).

Det viktigste punktet på årsmøtet er å vedta programmet for neste stortingsperiode.

Her kan lese mer: Forslag til nytt program

Men siden Venstre ligger rundt fire prosents oppslutning, er partiet avhengig av et flertall med andre partier for å få igjennom politikken. Derfor er også blokktilhørigheten viktig når velgerne bestemmer seg for partivalg.

De siste dagene er det skapt tvil om velgerne kan stole på at Venstre vil bidra til en borgerlig regjering. Hvis landsmøtet står fast på en strategi om å kaste Høyre/Frp-regjeringen for å tvinge Høyre til samarbeid, så er det nesten ikke til å tro.

Borgerlige velgere som stemmer Venstre gjør det for å påvirke en mulig borgerlig regjering i sosialliberal og grønn retning - ikke for å bidra til å felle regjeringen. Hvis det er uklart, vil veien til å stemme Høyre være kort.

Venstre må si klart fra at partiet ikke vil spenne bein for en borgerlig regjering.

Om partiet velger et formelt samarbeid eller (som SV) vil stå friere fra sak til sak, er ikke så viktig.

Venstre bør ikke vingle nå.

Hva mener du? Vil Venstre garantere en borgerlig regjering hvis det blir borgerlig flertall, eller tror du partiet vil bytte side i politikken?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar