hits

Pokerspilleren John Arne Riise

John Arne Riise spiller også poker med hjertet utpå drakta. (Foto: Betsson.com).


«Jeg har nemlig bestemt meg for å si opp jobben min. Avbryte kontrakten med Aalesund».

Etter 10 kamper er eventyret over for spilleren John Arne Riise i Aalesund.

Men selv om Riise nå bedyrer at det ikke blir flere kamper eller treninger for ham, så får vi se. Om ikke lenge starter høstsesongen i India. Der kan en spiller av John Arne Riises kaliber tjene fire-fem millioner kroner på en kort høstsesong.

Les John Arne Riises egen blogg: Fra tanke til realitet

Man skal heller ikke se bort fra et comeback i Betsson-drakten - spillselskapet som ikke har lov til å markedsføre seg mot norske spillere, men som har fått stor oppmerksomhet i norske medier via ambassadører som Tone Damli og John Arne Riise.

John Arne Riise var avbildet i appen til Betsson.

Det er ingen hemmelighet at John Arne Riises karriere har vært mer suksessfull sportslig enn økonomisk. Og da han returnerte til Aalesund ble han tvunget til å terminere kontrakten med spillselskapet. Flere arrangementer ble avlyst, reklamefilmer måtte innstilles og John Arne Riise kunne ikke lenger motta økonomisk vederlag.

Når han nå sier opp kontrakten med Aalesund, er han ikke lenger bundet av Norges Fotballforbunds forhold til Norsk Tipping.

John Arne Riises forhold til poker er velkjent, og så sent som for fjorten dager siden var han på World Series of poker i Las Vegas sammen med blant andre Betsson. På sosiale medier delte Riise opplevelsen, men han kunne ikke opptre i Betsson-effekter denne gang.

John Arne Riise delte dette bildet fra Las Vegas på Instagram.

Å følge John Arne Riises sportslige karriere de siste årene er omskiftende som et pokerlag. For temmelig nøyaktig ett år siden sa han ja til en to års kontrakten. «Nyheten» ble presentert på Betssonbloggen, mens klubbvalget ble presentert på konas, Louise Angelica Riise, sin blogg.

Og i India ble det store oppslag, blant annet i Hindustan Times: Ex-Liverpool star John Arne Riise joins ISL club Dehli Dynamos

Sportslig gikk det bra i Dehli Dynamos, men karrieren ble kortvarig. Allerede 15. januar var det over.

Les mer på NRK: Riise om India: - Det var ikkje noko liv for meg

Så gikk ferden til Aalesund, men da måtte han terminere kontrakten med Betsson - ikke uten sverdslag med Norsk Tipping og Norges Fotballforbund.

Offisielt brøt John Arne Riise med sine gode venner i Betsson, men ikke den uformelle kontakten. Så sent som 1. juni spiste han middag med blant andre Betssons presseansvarlige, Mikael Mellquist, og Betsson-ambassadør Tone Damli på biffrestauranten Andrea's i Las Vegas - som en oppkjøring til World Series of Poker.

Hvem som betalte John Arne Riises tur til poker-VM, kan være det samme. men Norsk Tipping syntes sikkert det er interessant at den daværende Tippeliga-spilleren benyttet fotballpausen til å dra til poker-VM i Las Vegas sammen med Betsson.

Når John Arne Riise nå blir fristilt fra kontrakten med Aalesund, står han fritt til å ta opp igjen kontakten med Betsson - hvis han vil.

Inntil pressekonferansen klokken 12:00 i dag vil ikke John Arne Riise kommentere saken utover det han skriver på sin egen blogg.

Også der går det kast i kast.

Så sent som foran hjemmekampen 16. mai skrev han: «Gleder meg som en unge. Er bare så herlig å spille foran sitt eget publikum».

Tre uker senere er det slutt: «Følelsen av at gleden, gløden og viljen ikke lenger er sterk nok til å prestere på mitt beste».

Ingen kan ta fra John Arne Riise en fantastisk sportslig karriere. Høydepunktet var Champions League-seier for Liverpool, og ingen norske fotballspillere har flere landskamper enn John Arne Riise.

Men John Arne Riise personlig har også vært omstridt. Et eksempel er at da det ble reist en statue utenfor Aalesunds hjemmearena, ble det en hissig lokal debatt om skulpturen skulle kalles «John Arne Riise» eller «Fotballspilleren». Pussig nok var det ingen som foreslo «Spilleren».

Men John Arne Riise ble tatt imot i Aalesund som en hjemkommet sønn, før han nå altså kaster ballen langt opp på tribunen.

Er det pokerspilleren John Arne Riise vi ser?

Hva mener du? Er John Arne Riises karriere i offentligheten over, eller tror du han kommer tilbake?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar