hits

Barcelona-ferie: Fem døgn på tog

Miljøpartiet De Grønnes Oslo-politikere Eivind Trædal og Lan Marie Nguyen Berg dro på påsketur til Barcelona. (Faksimile: Nettavisen/Facebook).


- Etter 16 togturer har vi klart å nyte en  uke i Barcelona uten å fly, skriver Mijøpartiet De Grønnes toppolitikere på Facebook.

Sammenheng mellom liv og lære er tøff hvis du er miljøaktivist.

Les også bloggen: Rasmus på loffen

Det har Oslo-politikerne Eivind Trædal og Lan Marie Nguyen Berg demonstrert gjennom årets påskeferie til Barcelona.

  • Vi andre kan ta fly. Norwegian flyr eksempelvis til Barcelona på 3 timer og 20 minutter, og akkurat nå får du en billett for 399 kroner.
  • Eller du kan sette deg bak rattet på en bil, og tilbringe 28 timer på de drøyt 2.700 kilometrene.
  • Tredje alternativ er tog, og Google Maps anslår at du vil bruke to døgn og åtte timer på turen.

MDG-toppene valgte tog, og har lagt frem billetter og reiseplan. Prisen kom på 7.000 kroner for togbillettene, pluss 800 kroner for bussbillett til København.

Så langt jeg kan se dro de fra Barcelona klokken 07:20 den 26. mars, og ankom Oslo S ved 20-tiden den 28. mars. 

- Vi dro ned fredag morgen, var framme lørdag kveld i Barcelona. Turen opp tok vi oss litt bedre tid. Avreise lørdag morgen, framme mandag kveld. Kunne vært oppe i går kveld, men vi ville heller hvile litt på veien, utdyper Eivind Trædal på Facebook.

Siste strekk inn til Oslo! Etter 16 togturer har vi klart å nyte en uke i Barcelona uten å fly. Det gav absolutt...

Posted by Eivind Trædal on 28. mars 2016

Av naturlige grunner er reisemetoden ikke å anbefale dersom du ønsker den en week end-tur i Barcelona. 

En vittig sjel anbefaler avholdenhet:Trædal har svar på tiltale: - Mitt helt seriøse forslag er at folk bør få en ekstra feriedag eller to om de velger togferie til et land utafor Skandinavia fram til bedre tilak er på plass. En gulrot for å kompensere for ekstra reisetid, skriver MDG-politikeren, som sitter i Oslo bystyre.

Det må nok til, hvis det «miljøvennlige» alternativet betyr fem døgns reisetid for fire dager i Barcelona.

 

 

Påskestuntet fra miljøpolitikerne demonstrerer hvor langt unna tog er å være et reelt alternativ for familier som skal på ferieturer til utlandet.

Det er ingen tvil om at flytransport er en stor kilde for CO2-utslipp, men det kompenseres med grønne avgifter og kjøp av klimakvoter for å nøytralisere effekten. Heller ikke tog er utslippsfritt, hvis man regner inn klimegassutslipp ved å bygge nye hurtigtogtraséer, bygge nye togsett og de tusensvis av milliarder kroner som må brukes gjennom Europa for å gjøre tog konkurransedyktig - penger som mer effektivt kunne fått ned klimagassutslipp på andre måter, eksempelvis ved å rense kullkraftverk og deponere CO2.

Men Eivind Trædal og Lan Marie Nguyen Berg skal ha honnør for å vise offentlig hvordan storbyferien vil ta seg ut hvis Miljøpartiet De Grønne får makt over folks ferieplaner.

Hva mener du? Er tog tur/retur Barcelona en god idé, eller demonstrerer det bare hvor håpløst tog er som transportmiddel på ferieturer til Europa?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar