hits

Modig kvinne får hets og sjikane

 
En modig 19-åring provoserer frem trusler og sjikane. Her sammen med statsminister Erna Solberg foran Stortinget. (Foto:NTB scanpix).

 

Modige Faten Mahdi Al-Hussaini (19) fortjener støtte, og ikke skitne angrep fra anonyme troll i debattfeltene.

Det er deprimerende å lese debatten etter at moderate muslimer deltok i demonstrasjonen mot IS og andre ekstremister som dreper mennesker i Allahs navn.

Les tidligere blogg: Unge muslimer viser avsky

Faten er modig fordi hun utsetter seg for personangrep fra begge fronter.

Fra ekstremistene får hun meldinger som dette: «Måtte Allah forbanne deg, ditt shiasvin. Måtte du bli et offer for ISIL».

Mens Hege Storhaug i Human Rights Service skriver: «Skal vi ta tak i hjernevasken?».


(Kilde: Human Rights Watch).

I debattfeltene har typisk meldinger av denne typen: «Det er over 100.000 muslimer i Norge, og det dukker opp under 1000 stykker på demoen. Resten var nordmenn. Det betyr at det var under 1 % av muslimene som brydde seg».

  • Hva med å annerkjenne de muslimene som faktisk deltok i demonstrasjonen?
  • Hva med å ta Faten Mahdi Al-Hussaini på ordet, og hylle henne for sin modige protest mot drap i Allahs navn?

Norge har som kjent 5,1 millioner innbyggere. 

Det er svært sjeldent at noen sak samler over en prosent av nordmenn.

Faktisk må vi til historiebøkene for å finne en folkeaksjon som virkelig favnet bredt, og det var de over 400.000 nordmennene som skrev under på et protestbrev mot at norske soldater i Tysklandsbrigaden skulle få utdelt kondomer.

Hvis du ikke tror det, så les her: Kondomer til Tysklandsbrigaden

Hege Storhaug mener at Faten Mahdi Al-Hussaini «beveger seg blant ekstreme krefter som har snudd ryggen til et sekulært demokrati basert på humanisme» og at «den stramme hijaben (...) er selve kjennetegnet, uniformen til islamske fundamentalister».

Det harmonerer dårlig med Fatens egne meninger, slik hun uttrykker dem.

19-åringen går på Sonans videregående skole, og planlegger å studere menneskerettigheter og politikk i London til neste år.

Hege Storhaugs kritikk går ikke på ytringer eller handlinger fra Faten Mahdi Al-Hussaini personlig, men er kritikk av organisasjoner hun er medlem av - etter typen "vis meg hvem du omgår, og jeg skal si det hvem du er".

Jeg vet ikke hva Faten Mahdi Al-Hussaini mener om Hege Storhaugs kritikk av trossamfunnet Tauheed, men jeg regner med at Hege Storhaug ikke ønsker å bli forbundet med de mest rabiate islamhaterne som regjerer i anonyme nettdebatter.

Al-Hussaini sier selv at hun mener at norsk muslimsk ungdom er lei av hele tiden å bli forbundet mot ekstremisme.

- Vil du at stemmen din skal bli hørt, må du være en del av samfunnet, ta utdannelse og stå frem, sier hun til Aftenposten.

Nettopp, og da fortjener man å bli tatt på alvor og lyttet til.

Jeg velger å ta Faten Mahdi Al-Hussaini på ordet, og støtter hennes kamp mot terror, ekstremisme og drap på uskyldige mennesker.

På samme måte som jeg annerkjenner de moderate muslimene som faktisk deltok i demonstrasjonen mot ekstremisme og vold i Allahs navn.

#Islam #Muslimer #ProfetensUmmah #IS #ISIS #Faten #Stavrum #Nettpåsak

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar