hits

Norge i sorg

Et hav av blomster, flagg på halv stang og tente lys. Norge er sammen i sorgen over å ha mistet 93 medmennesker, drept av en fanatiker.

Stadig flere grusomme scener formidles fra Utøya, der livredde ungdommer flyktet og ba for sine liv, men ble likvidtert med kaldt blod.

Den fanatiske morderen handlet ut fra en forvirret verden av dataspill og ekstreme tanker. Han vil få sin straff.

Nå som hendelsene har lagt seg, kjenner vi bare en tung og mørk tristhet. Norge gråter med ofrene og deres pårørende. Vi er et lite og sammensveiset land, og svært mange av oss kjenner noen av ofrene eller deres familier.

Vi synes så forferdlig synd på dere!

Vit at det gjør sterkt inntrykk å se de flotte ungdommene som er intervjuet etter massakren. Det er hjerteskjærende å høre beretningene om de unge menneskene som tryglet forgjeves for sine liv, eller som ble lokket til den politikledte drapsmannen.

Hele Norge føler med hver enkelt av dere - overlevende, pårørende, hardt skadde og drepte.

Midt i sorgen er det godt å se hvordan Norge viser sin medfølelse.

Det er stille i Oslo sentrum, arrangementer blir avlyst, folk flagger på halv stang. På internett er det minnegrupper og kondolanser.

Vi står sammen med dere som er direkte berørt av de forferdelige handlingene.

Det er noe av de flotteste med Norge at vi holder sammen på tvers av generasjoner og folkegrupper.

Et slikt angrep på noen av våre flotteste ungdommer og uskyldige mennesker i Regjeringskvartalet føles som et angrep på oss alle.

Derfor er vi sammen i sorgen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar