hits

Irriterende mobil-avhengighet

Mobiltelefonen sender lange skygger på soverommet. Foto: Scanpix.

Manisk telefonbruk  fører til ekteskapskrangel. Er mobiltelefonen avhengighetsskapende?

Hvis du går på restaurant, ser du stadig oftere gjester som sjekker telefonen og sender meldinger mens de er i hyggelig selskap med andre.

Personlig synes jeg det er uoppdragent og irriterende, men trenden ser ut til ikke å ha noen ende og det kan virke litt «bakstreversk» å irritere seg over dette.

Men nå har jeg fått faglig belegg for min irritasjon. En ny undersøkelse viser at 3 av 10 krangler med partneren når de tar med seg smarttelefonen i sengen, skriver VG.

Salget av smarttelefoner har eksplodert de siste to årene, og med på lasset følger en like eksplosiv vekst i mobilsurfing.

Fagforeningene er opptatt av turnus og ubekvem arbeidstid, men smarttelefonen gjør at arbeidstakere er tilgjengelig nærmest 24 timer i døgnet.

Tallene fra VGs undersøkelse er i hvert fall ekstreme:

  • 35 prosent sjekker mailen med en gang de våkner
  • 77 prosent har med smarttelefonen på soverommet
  • 79 prosent sjekker eposten kontinuerlig

Muligheten til alltid å være tilgjengelig, er selvsagt et gode. Men det er også en stressfaktor som kan være helsefarlig.

Den ekstreme bruken av mobiltelefonen tærer også på samlivet: - Jeg tror helt klart smarttelefonen kan være en kilde til samlivskonflikt, mener samlivsekspert Kristin Spitznogle.

Så hva er løsningen? Mobilfrie restauranter? En folkeskikk-app?

Eller rett og slett at folk bruker hodet oftere enn de sjekker mailen?

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar