hits

Trofé og andre fe

DÅRLIGE RESULTATER: Liverpool-trener Jürgen Klopp leder et lag som allerede ligger langt etter lederlagene på tabellen. (Foto: Reuters/NTB scanpix).

 

Liverpool-fans er skuffet over at de «bare» klarte uavgjort hjemme mot Manchester United. De har misforstått hva fotball handler om.

Det er farlig å være borte fra desken. Snur du ryggen til, kan følgende innlegg komme høyt på front i Nettavisen:

Les bloggen: Mourinho dreper fotballen

Innlegget er skrevet av en Liverpool-fan som dro til kampen med en svigerfar som trodde på 4-2.

ARBEIDSUHELL: Hvordan kunne det skje? (Skjermdump: Nettavisen.no).

Når resultatet ble 0-0, er dommen knallhard:

«Jose Mourinho gikk til kampen mot Liverpool for å ødelegge mest mulig for motstanderen».

Er det mulig? 

Gikk Manchester Uniteds manager inn for å ødelegge for Liverpool?

Virkelig? Så grusomt!

La oss høre hva Store Norske Leksikon skriver om poenget i idretten: - I en fotballkamp er det viktigste for lagene å score flere mål enn motstanderen i løpet av en kamp, heter det.

Liverpool-fans kan sjekke selv: Fotball

Det står ingenting om stilkarakterer, at man får ekstrapoeng for ballbesittelse, eller et halvpoeng for en sjanse eller et skudd.

Fotball er enklere enn som så. Ikke slipp inn mål. Forsøk å score mål, men avvei det mot risikoen for å slippe inn mål. 

Hvordan har det så gått til nå i sesongen?

BEDRE I BEGGE ENDER: Manchester United har scoret et mål mer enn Liverpool per kamp, og sluppet inn en sjettedel så mange mål.

På åtte kamper har Liverpool scoret 13 mål, og sluppet inn 12 mål.

Manchester United har scoret 21 mål, og sluppet inn to mål.

Det er en knusende seier for José Mourinho over kollega Jürgen Klopp i Liverpool.

 

 

Mourinhos menn er altså Liverpool overlegne både offensivt og defensivt, og de gir klare utslag på tabellen. Etter åtte kamper ligger Manchester United på andreplass, syv poeng foran Liverpool, som man må ha en stor mobilskjerm for å få inn på tabellen der laget er på 8. plass.

Selvsagt kan det være en trøst for lag som sjeldent vinner seriemesterskap å glede seg over laget i enkeltmatcher.

Men underholdning er relativt, og over en hel sesong er det minst like underholdende å faktisk kjempe om trofeer som sprudlende angrepsfotball i enkeltstående kamper.

Seier er gøy. Det er berusende. Det er fantastisk.

Men trofeer er enda bedre. 

Det er ikke uten grunn at spillere som har scoret fantastiske mål, for eksempel, står like slukøret som de andre etter et tap. - Det spiller ingen rolle så lenge vi ikke vinner, sier de. 

En trener som Mourinho skjønner dette. Han gjør det han må for å vinne mest mulig. Gjerne med masse mål og fantastisk fotball, men han er ikke flau over å ta i bruk hele registeret i fotball. Defensiv organisering er også underholdning, det er en kunst å få Daley Blind til å posisjonere seg riktig, for å ta ett eksempel. 

Det sies også at det er forsvarsspillet som vinner trofeer.

Manchester United var godt fornøyd med uavgjort mot Liverpool, og kunne reise hjem igjen fra et tøft bortederby med fortsatt syv poengs ledelse på Liverpool.

Derfor er José Mourinho også i år med på å kjempe om seriegull, mens knapt noen utenfor Jürgen Klopps nærmeste familie har tro på det samme for Liverpool.

Hva mener du? Handler fotball om å underholde og score mål, eller handler det også om å forsvare seg godt, score flere mål enn motstanderne og vinne mesterskap?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar