hits

Akkurat like plagsom og irriterende

STYRKER NETTAVISEN: De to eierne er enige om å styrke hver sin del av Mediehuset Nettavisen, mens jeg fortsetter som sjefredaktør. Nettavisen og NA24 blir nå heleid av Amedia og Are Stokstad (t.v), mens Egmont Publishing vil eie magasinene og bloggvirksomheten. (Foto: Hallgeir Westrum).

 

Nettavisen får ny eier, men skal være akkurat like irriterende og plagsom som før for de som ikke liker oss.

Det er oppmuntrende å lese kommentarfeltene etter nyheten om at Amedia kjøper seg opp fra 50 til 100 prosent i Nettavisen, mens Egmont overtar magasin- og bloggvirksomheten.

Oppmuntrende fordi kritikk og usikkerhet har et felles utgangspunkt: Leserne våre er opptatt av vår redaksjonelle profil. De liker en aktør som de oppfatter som mindre venstrevridd en resten av mediene, og et organ som har en liberal holdning til meninger og kommentarfelt.

Til de som frykter eller håper at dette skal forandre seg, har jeg en melding: Nettavisen fortsetter som før. 

 

 

Reuters Institutes gjennomførte nylig en kartlegging av hvordan leserne oppfattet de største norske mediene.

Resultatene er klare:

  • Norske medier oppfattes om venstrevridde
  • Nettavisen er eneste store medium til høyre for sentrum

Les bloggen: Venstrevridde norske medier

Nettavisen har aldri vært en partiavis. 

Vi er liberale i moralske spørsmål, miljøvennlige og forsvarer et fritt næringsliv. 

Foran siste valg flagget jeg at jeg ville stemme Venstre, at jeg støttet Erna Solberg som statsminister fremover, og etter valget har jeg anbefalt både Venstre og Kristelig Folkeparti om å gå inn i regjeringen.

Les bloggene:

Derfor blir det Venstre for meg

Hareide må ta det brutale valget

Hyklere og nyttige idioter

I enkeltsaker har vi vært opptatt av kritisk journalistikk på innvandring og integrering, og av å løfte frem synspunktene til de såkalte sekulære muslimene som er kritiske til konservativ praktisering av islam i Norge og resten av verden.

Dette kommer til å bli kjerneområder for Nettavisen også fremover.

Blandingen av redaksjonelt stoff, kommentarer og frittstående samfunnsbloggere har vært et annet kjennemerke ved Nettavisen.

Også her fortsetter vi som før. Nettavisen skal ha stor takhøyde for alternative synspunkter og krasse meninger. 

Til syvende og sist er det redaktøren som avgjør hva som skal publiseres. Dette er nedfelt i Redaktørplakaten som alle redaktørstyrte medier har undertegnet. Der heter det:

«En redaktør skal alltid ha frie mediers ideelle mål for øye. Redaktøren skal ivareta ytringsfriheten og etter beste evne arbeide for det som etter hans/hennes mening tjener samfunnet.

Gjennom sitt medium skal redaktøren fremme en saklig og fri informasjons- og opinionsformidling. Redaktøren skal etterstrebe en journalistikk som gjør det klart for mottakeren hva som er reportasje og formidling av informasjoner og fakta, og hva som er mediets egne meninger og vurderinger.

En redaktør forutsettes å dele sitt mediums grunnsyn og formåls-bestemmelser. Men innenfor denne rammen skal redaktøren ha en fri og uavhengig ledelse av redaksjonen og full frihet til å forme mediets meninger, selv om de i enkelte spørsmål ikke deles av utgiveren eller styret».

Dette er gode prinsipper, og de har vært fulgt i Nettavisens til nå 21-årige historie.

Vi har aldri opplevd forsøk fra eierne på å påvirke vårt redaksjonelle innhold.

Med andre ord: Nettavisen skal være akkurat like plagsom og irriterende for dem som ikke liker oss i fremtiden - og vår ambisjon er at vi skal være gjenkjennelig og godt likt av våre faste lesere også i fremtiden.

Hva mener du? Er du redd for at Nettavisen skal få et annet politisk grunnsyn, eller håper du at det vil skje?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar