hits

Rødgrønn mobbing av Bjørn Dæhlie

Forretningsmannen Bjørn Dæhlie betaler trolig mer skatt enn alle kritikerne til sammen. Likevel må han tas for ytringer på frokostmøtet til Civita og NHO-direktør Kristin Skogen Lund. (Skjermdump: Civita).

Bjørn Dæhlie har gjort noe forferdelig. Han har ment noe offentlig om formueskatten. Nå må han tas!

Forretningsmannen, og den tidligere skiløperen, mener at formueskatten er en meningsløs straff mot norske eiere.

- Det er en uforståelig ting for meg at jeg må stå opp om morgenen og vite at jeg skal betale 10.000 kroner den dagen i formueskatt, sa Dæhlie på et diskusjonsmøte i Civita.

Det var nok til at kritikerne gikk i svart.

 

 

På lederplass skriver Dagsavisen om «den tåredryppende historien» og at «det enkleste ville vel være å bare ta fra ham pengene».

Som mottaker av rundt 40 millioner kroner i året i pressestøtte er det freidig av Dagsavisen å kritisere andres skattemoral.

Og det er oppsiktsvekkende at avisen ikke har fått med seg poenget i Dæhlies mening.

Har kan du se hva Bjørn Dæhlie sa: Opptak fra Civita-møtet

Men Dagsavisen er ikke alene. Twitter er full av rødgrønne humorister og moralister som gjør sitt beste for ikke å forstå poenget.

Her er et lite utvalg:

 

Ingen av dem har fått med seg det sentrale.

Bjørn Dæhlie sutrer/raser/gråter slett ikke over formueskatten - det kan alle ettersjekke ved å se videoen jeg har lenket til over.

Ikke klager han over skattebyrden i Norge heller: - Jeg har ingenting imot å betale skatt. Jeg betaler både min personlige skatt og selskapsskatten med glede, og jeg er takknemlig for alt vi får igjen for skatten vi betaler. Men jeg mener at akkurat formueskatten er en uheldig skatt, fordi den tapper bedriftene for ressurser som kunne vært brukt til å investere mer og utvide virksomheten og antall arbeidsplasser eller starte bedrifter, skriver han.

Les innlegget her: Jeg «raser» ikke

I Dagbladet «forklarer» Arbeiderpartiets bystyremedlem Per Anders Torvik Langerød hvorfor formueskatten er en god idé.

Les innlegget: Hei Bjørn! Du synes formueskatten er uforståelig. Vel. La meg prøve...

Ap-politikeren er, ifølge Wikipedia, «en norsk Arbeiderpartipolitiker og organisasjonsperson», og han demonstrerer i innlegget at han ikke har forstått stort av Dæhlies innvendinger mot formueskatten.

Så la meg prøve:

  • Formueskatten er urettferdig fordi den skatter ulike formuer helt forskjellig.
  • Den er uheldig fordi den diskriminerer norske eiere i forhold til utlandske.
  • Den tapper eiere og bedrifter som må betale skatt når de går med underskudd.
  • Og den stimulerer norske arvinger til å flytte utenlands - og ta med kontrollen over norske arbeidsplasser.

Kort fortalt er den en symbolskatt mot de rike, som har vesentlige og farlige bivirkninger for norsk eierskap og kontroll over norske bedrifter.

Akkurat dette har en serie Arbeiderparti-sympatisører - mange av dem med praktisk erfaring fra næringsliv og eierskap - forstått. og det påpekes morsomt i denne tweeten fra Peder W. Egseth, som er pressesjef i Høyres stortingsgruppe.

 

Argumentene for å beholde formueskatten er at det angivelig gir mindre ringvirkninger i norsk økonomi enn offentlig forbruk.

Og det er jo nokså åpenbart. En million kroner i spart formueskatt gir mindre øyeblikkelig effekt enn at det offentlige bruker pengene.

Problemet er bare at det er kortsiktig. På lengre sikt er staten og kommunene avhengige av et næringsliv.

Derfor trenger vi eiere som først sparer, og så investerer penger i lønnsomme arbeidsplasser. Og som ikke må selge unna eller tappe bedriftene når de går med underskudd for å betale formueskatt.

Men dette handler ikke bare om formueskatten. 

Det handler like mye om en regelrett mobbing av en næringslivsleder som er modig nok til å ta til motmæle og fortelle åpent og ærlig om hvordan formueskatten virker ute i virkeligheten - i motsetning til i studiesirklene.

Derfor heier jeg på Bjørn Dæhlie, nå som næringslivsleder.

Hva mener du om formueskatten og Bjørn Dæhlies uttalelser?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar