hits

Sikt på OL-gull, Therese Johaug!

13 måneders utestengelse er en ventet dom. Nå må Therese Johaug bite tennene sammen og se frem mot OL i Sør-Korea i 2018.

Straffen på 13 måneders utestengelse er som fryktet for Therese Johaug. Dommen er urimelig, men som forventet.

Det er selvsagt helt utenfor rimelige proporsjoner at en feil leppekrem fører til over ett års utestengelse fra all idrett.

Den lille mengden av clostebol som er funnet i dopingtesten er så ubetydelig at Domsutvalget legger «til grunn at det ikke er rimelig å anta at aktuell bruk av Trofodermin vil kunne gi prestasjonsfremmende effekt av clostebol».

 

 

Domsutvalget kommer til at Therese Johaug har svært lite skyld i det som skjedde, men at hun ikke er helt skyldfri.

- Therese Johaug har etter Domsutvalgets syn utvist slik ubetydelig skyld at utestengelsen bør fastsettes til noe lavere enn Antidoping Norges påstand på 14 måneder, er konklusjonen.

- Etter dette har Domsutvalget komme til at Therese Johaug taper retten til å delta i konkurranser og organisert trening i 13 måneder, lyder den enstemmige avgjørelsen.

Dommen er ikke overraskende. Regelverket tilsier en straff på minimum 12 måneder, og maksimum 24 måneder for denne forseelsen.

Les også bloggen fra november: Therese Johaug måtte utestenges

Therese Johaugs håp var å bevise fullstendig uskyld. Det holder ikke å ha vært i god tro, hun måtte også utvist aktsomhet for å gå fri. Nøkkelspørsmålet er om hun var oppmerksom eller forsiktig nok - ikke om hun tok doping med vilje eller ei.

Les bloggene om dette dilemmaet:

Paragrafen som kan redde Johaug

Holder ikke å være i god tro

Slik saken nå står, er det trolig best for Therese Johaug om dommen blir stående. 

Nå er det bare å bite tennene sammen, ta straffen og feste blikket på OL i Sør-Korea i 2018.

Therese Johaug er ikke den første i historien som får en straff som føles urettferdig og ute av proporsjoner. Men regler er regler, og det er ingen tvil om at det er utøverne selv som har ansvaret for ikke å få i seg forbudte preparater.

Det positive er at ingen seriøst har hevdet at Therese Johaug har dopet seg for å jukse seg til bedre resultater. Mange har stor sympati for henne, og ønsker henne tilbake i skiløypene så raskt som mulig. Det burde være god motivasjon mot mot OL i 2018.

Å ta OL-gull på tremila ville være en passende revansje mot utenlandske kommentatorer som godter seg over den urettferdige straffen.

Hva mener du? Kommer Therese Johaug tilbake som gullkandidat til neste års vinter-OL.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar