hits

Sjefen for Dustekontoret

- Slik jeg kjenner politiet og presse, vil dette bli slått opp stort opp for å vise hvilken kronidiot og kjeltring jeg i grunnen er, skriver Oddbjørn Jonstad på sin Facebook-side, og legger ved dette bildet.

 

Snart 20 år etter at han ble ekskludert fra Fremskrittspartiet, bruker eks-politiker Oddbjørn Jonstad (72) tiden på å offentliggjøre lange lister over over folk han vil kaste ut av landet.

Nøyaktig hvor mange «landssvikere» Oddbjørn Jonstad har kartlagt, vet bare de mest tålmodige som har lest seg igjennom listene.

Men det må være mange hundre, og det er ikke mange politikere eller offentlige personer som ikke på en eller annen måte har pådratt seg Jonstads vrede.

I sommer ble han anmeldt til politiet for rasisme av et 70-talls personer.

Oddbjørn Jonstad tok ikke anmeldelsen og politietterforskningen så tungt. (Kilde: Oddbjørn Jonstad, Facebook).

- Jeg syns det er trist at myndighetene nå bruker masse penger, politi og rettsvesen mot meningsmotstandere til tross for at det er grundig fastslått i Grunnloven at meninger ikke kan straffes. Uenighet er ikke det samme som hat og hets, mener Jonstad.

Den tidligere politikeren satt i kommunestyret og formannskapet i Oppegård for Fremskrittspartiet på 80-tallet, og var leder for lokalpartiet i mange år.

Men allerede i 1999 ble han kastet ut av partiet for sine ytterliggående meninger. Etter eksklusjonen stiftet han Norsk Folkeparti, stilte til valg med seg selv som toppfigur i alle fylker.

Det gikk ikke så bra. Jonstad fikk bare 0,06 prosent av stemmene, partiet ble splittet, Jonstad ble kastet som leder, og ledet siden det som var restene av partiet.

Siden den tid har han møysommelig ført svartelister over alt og alle.

 

 

Den siste listen er for repatriering - angivelig en liste over «innvandrere som med sin oppførsel og/eller holdning bør repatrieres så snart som det lar seg gjøre» - «det vil si at innvandrerne reiser tilbake til sine hjemland - der de eller eventuelt deres foreldre, kom fra».

En mann som altså har null oppslutning i Norge, og som blir kastet ut av et mikroparti, påberoper seg altså en rett til å lage lister over folk som skal kastes ut av Norge.

En gjennomgåelse av listen viser at omtrent det eneste folkene har felles er utenlandske navn. Noen er modige kritikere av islam, andre driver veldedig arbeid, andre igjen er politikere eller journalister.

På en annen av de mange listene Oddbjørn Jonstad fører er 35 nordmenn «svartelistet» - blant dem ledere for humanitære organisasjoner som Amnesty og Norsk Folkehjelp.

Et lite utvalg av listene eks-politikeren fører.

En annen liste kartlegger personer som angivelig har «venstreekstreme holdninger» - blant dem ledende politikere i Høyre, PST-sjef Benedicte Bjørnland, utenriksminister Børge Brende og Senterpartiets Geir Pollestad - altså alle som står et knepp til venstre for Djengis Khan og Adolf Hitler.

En av listene er faktisk utgitt som bok, og er til utlån hos Nasjonalbiblioteket.

Selvsagt er det mulig å avfeie Oddbjørn Jonstad som en forvirret gammel mann, men det er ikke noe fripass for å dele ut karakteristikker som Judas og landssviker til andre mennesker.

Likevel har virksomheten pågått helt offentlig i en årrekke.

Les saken: Lager lister over landssvikere og venstreekstremister

Det er gode grunner for å vurdere om Oddbjørn Jonstads virksomhet er straffbar. Å karakterisere noen som «landssviker» er i praksis å anklage dem for et svært alvorlig lovbrudd. 

I tillegg beveger Jonstad seg tett opp mot forbudet mot diskriminering på grunn av etnisitet, nasjonal opprinnelse, avtamning, hudfarge, språk, religion eller livssyn. 

Siden listeføringene er plagsom og mulig ulovlig, er det viktig at politiet prioriterer etterforskningen.

Oddbjørn Jonstad har åpenbart lagt mye energi i å føre listene sine.

Men han har glemt det mest åpenbare.

Sjefen for Dustekontoret.

Hva mener du? Er det greit å offentliggjøre lister over påståtte landssvikere og folk som skal kastes ut av Norge, eller ødelegger det for en opplyst norsk debatt om innvandring?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar