hits

Miljøpartiet for de tålmodigste

Une Aina Bastholm er talsperson for Miljøpartiet De Grønne, og førstekandidat for Oslo ved stortingsvalget. (Foto: Peter Ringstad).

 

Mijøpartiet De Grønnes talsperson Une Aina Bastholm tar tog og buss i 21 timer for å nå landsstyremøtet i Narvik.

Det er ikke lett å være å være politiker i Miljøpartiet De Grønne hvis man skal stå på prinsippene.

Partiet har valgt å legge landsstyremøtet til Narvik, og dermed blir det en kronglete ferd for MDG-politikerne som ikke skal bruke fly.

Ganske mange velger å la prinsippene fare, og velger fly.

De tror altså ikke på NSBs slagord: «Spar tid, miljø og penger. Ta toget.».

Men den nasjonale talspersonen setter seg på toget, og må regne med minimum 16 timer og 23 minutter i NSBs varetekt før hun er fremme på Fauske.

Da er det bare 25 mil igjen til Narvik på buss, og det går i en fei.

Fem timer senere kan MDG-politikeren gå av bussen på Narvik rutebilstasjon, etter å ha vært innom Sørfjordmo, Mørviksbotn, Innhavet og Ballangen.

Problemet er at hun kanskje ikke rekker møtet siden hun neppe er klar før 14-tiden på lørdag.

Alternativt kan hun reise fra Oslo torsdag kveld i 23-tiden, og være fremme i Narvik temmelig nøyaktig et døgn senere. Da rekker hun landsstyremøtet med god margin, og kommer til hektene igjen før returreisen.

Trøsten får være at de neste landsstyremøtene er i Oslo og Lillehammer, men da er det kanskje MDG-politikerne i Nord-Norge sin tur til å ta toget?

Andre gjør det lettere for seg selv: Både stortingsrepresentant Rasmus Hansson og partisekretær Lars Gaupset velger fly.

- Jeg skal fly opp fredag kveld. Det handler rett og slett om at jeg må jobbe torsdag og fredag, og har forpliktelser på partikontoret. Ellers skulle jeg gjerne tatt tog, sier Gaupset til Nettavisen.

Les saken: MDG-krangel: 25 timer togtur til landsstyremøte

 

 

Det er ikke første gang ledende MDG-politikere setter seg på toget. Mest profilert var Oslo-politikerne Eivind Trædal og Lan Marie Nguyen Berg, som dro på påsketur til Barcelona. - Etter 16 togturer har vi klart å nyte en uke i Barcelona uten å fly,skrev de på Facebook.

- Mitt helt seriøse forslag er at folk bør få en ekstra feriedag eller to om de velger togferie til et land utenfor Skandinavia frem til bedre tiltak er på plass. En gulrot for å kompensere for ekstra reisetid, skrev MDG-politikeren Eivind Trædal, som sitter i Oslo bystyre.

Problemet med Miljøpartiet De Grønnes politiske idealer er at de faller steindøde til jorden i møtet med virkeligheten. 

  • Folk flest kan ikke ta tog og buss tur/retur til Narvik for et møte. Da ville norske bedrifter gått konkurs.
  • Folk flest kan ikke sette seg på toget til Barcelona for en kort storbyferie. Da ville de reise bort ferien.

Det verste er ikke at Miljøpartiet De Grønne kaster bort tiden til sine ledere på symbolske handlinger, men at de gir vanlige folk dårlig samvittighet for å leve som normalt, og gjør den viktige miljøkampen til et kappløp om å plage folk.

Sånn sett minner det om religiøse bevegelser som pålegger tilhengerne leveregler som er nesten umulige å overholde. De blir en test på menighetens tro, men også på deres tålmodighet.

Miljøpartiet De Grønne mener at lykken ikke handler om tid og penger, og har følgende som et av sine ti viktigste punkt i sitt alternative statsbudsjett: «Vi skal ikke bare måle hvor travle vi er og hvor mye vi forbruker, men hvor lykkelige vi er. I tillegg til å måle BNP, skal vi måle BNL - brutto nasjonal lykke».

Dette får den nasjonale talspersonen Une Aina Bastholm god tid til å reflektere over på den lange ferden til Narvik.

La oss håpe at hun tar med seg bøker, klarer å nyte reisen gjennom norsk natur og har med seg en spilleliste.

Som en start kan hun få med seg Nøkkens legendariske hit'en «Om det ikkje går buss» som nettopp handler om politiske idealers møte med virkeligheten:

«Om det ikkje går buss dit du skal (...) ja så får du begynne å gå».

Hva mener du? Har du respekt for at Miljøpartiet De Grønne har sammenheng mellom liv og lære, eller oppfatter du det som livsfjernt?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar