hits

Gi en liten skjerv til DNBs toppsjef

DNB-direktør Rune Bjerke har gjort seg til uvenn med alle landets pensjonister etter at han vil ta ti kroner per minibankuttak. (Foto: DNB).

 

Hvis DNB får viljen sin, må minstepensjonistene betale10 kroner hver gang de tar ut pengene sine fra minibanken.

Fra 1. januar vil landets største bank ta 10 kroner i gebyr hver gang noen bruker Visa-kortet sitt i minibanken.

Storbanken er tydeligvis ikke redd for å legge seg ut med sine egne kunder.

Bankgåte: Hvor mange minstepensjonister må ta ut pengene sine fra banken for at gebyrene de betaler skal finansiere årslønnen til DNB-sjef Rune Bjerke?

I en uvitenskapelig meningsmåling i Nettavisen svarer 90 prosent at de mener at det bør være gebyrfritt å ta ut egne penger i minibanken.

Hva mener du?

 

Utspillet kommer dagen før DNB la frem resultatet etter årets ni første måneder.

Rapporten viser at DNB har et overskudd på temmelig nøyaktig to milliarder kroner i måneden. 

Nå må DNB-direktør Rune Bjerke overbevise kundene sine om at det er rimelig at de både skal ha dyre lån, få lite for sine innskudd, og i tillegg betale gebyr hver gang de tar ut pengene sine.

Klarer han det, ligger han godt an til å få kommunikasjonsprisen for 2016.

Rent økonomisk og kynisk kan det argumenteres for at det er rett og rimelig at kundene betaler for kostnadene for at banken transporterer penger ut i minibankene og holder dem i drift. Men da må man huske at banken også har solid margin på både innskudd og utlån. De færreste av oss får særlig avkastning på lønnskontoen der renten nærmer seg null, og ofte kan gå i minus på grunn av gebyrer.

Ifølge DNBs årsberetning fikk Rune Bjerke i fjor 5,4 millioner kroner i fast lønn, 2,3 millioner kroner i bonus og 4,6 millioner kroner i pensjonssparing.

I tillegg har han et gunstig banklån på 9,5 millioner kroner.

Her kan du lese mer: Godtgjørelser og lignende

Hvis vi grovt sett sier at Rune Bjerkes kompensasjonspakke er verdt 12,5 millioner kroner, så må altså pensjonistene gjøre 1,25 millioner bankuttak for å betale DNB-sjefens jobb. 

Men millionene fra minibankene går sikkert til en god sak. For eksempel til de største aksjonærene, og den aller største er staten og Folketrygdfondet. Til sammen eier de 39,5 prosent og har full kontroll over styre og styring.

Det kan være noe å tenke på neste gang man får en bankutskrift med en rekke små skjerver til DNB, Rune Bjerke og staten.

Hva mener du? Er 10 kroner i gebyr for å ta ut pengene noe å bråke for, eller er det naturlig at banken vil la kundene betale for kostnadene?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar