hits

La oss hylle de dårlige mødrene

SLIK: Senk skuldrene, ha det moro med deg selv, dine venninner og barna - og glem å være en perfekt mor.

 

Kjære mødre - det er tid for å gi litt blaffen og legge til side ambisjonene om å være verdens mest perfekte mor.

I morgen har filmen «Bad Moms» premiere, og den kommer garantert til å vekke debatt. I korte trekk handler den om noen mødre som er lei av selvpålagte forventninger om å være den perfekte mor, og som opplever hvor mye bedre både de selv og barna får det når de slipper ned skuldrene.

 

 

 

 

«Party like a mother», er slagordet når de tre overarbeidede og undervurderte mødrene blir presset utfor kanten, og frir seg fra konvensjoner for å kjenne på frihet og moro.

Her er 11 oppfordringer til hardt arbeidende foreldre som skal være perfekte på alle arenaer:

1. Ferdigkaker er det smarte valget
Det er avslutning på skolen eller fotballen, og dere er pålagt å ha med en kake. Gå rett frem til Firstprice-hyllen i butikken og kjøp en ferdigkake. Barna glefser den i seg uansett, og oppgaven er løst på 30 sekunder.

2. Kakeposer hvis du skal vise deg frem
Hvis du trenger tilvenning til ferdigkakevarianten, så velg i hvertfall posekake. De ser hjemmelagte ut, barna liker dem, og de andre foreldrene kan tenke hva de vil. 

3. La barna kle på seg selv
Barnehagen og skolen kan se det på barnas klær når enkelte fedre er alene hjemme. Hvorfor? De lar barna kle på seg selv, og er ikke så nøye med om klærne er helt rene etter gårsdagens lek. So what? Etter fem minutters utelek er klærne like skitne, uansett.

4. Barn spiser når de er sultne
Så lenge barna er friske, spiser de når de er sultne. Det er ikke din jobb å spise for dem. Når det er måltider, skal alle i familien slappe av og spise.

5. Barna sovner når de er trøtte
Barn elsker ritualer og kos når de skal legge seg, og det er hyggelig å lese for dem. Men når det blir en plikt som varer en halvtime eller mer, har det gått for langt. Du skal ikke sove for dem.

6. Rydde eller leke? Leke!
Tenk tilbake på din egen barndom - når hadde du den hyggeligste opplevelsen med din mor? Var det når hun ryddet eller når hun lekte med deg? Svaret gir seg selv.

7. Ikke gjør hverdagen til en prestasjon
Vi kan alle ha ryddigere hus, bedre stelt hus og hjelpe barna enda mer med leksene. Så det er fullt mulig å gjøre det meste i hverdagen til en prestasjon. På gravstenen kan det stå: «Hun var en perfekt mor».

8. Trening for overskudd, ikke for verdensmesterskap
Det er gøy å svette på SATS, eller løpe for å gjennomføre et marathon. Men ikke la det bli en daglig stresselement og en kilde for dårlig samvittighet. 

9. Alliere deg med avslappede foreldre
Alle klasser har noen «perfekte» foreldre, men også noen som har det så travelt at de har resignert. I stedet for å forsøke å lime deg på glansbildene - søk støtte og allianser med de som har beina på bakken.

10. La barna gjøre mer selv
Hvorfor kjører vi barna til trening? Hvorfor er det voksne som rydder rundt banen? La barna gjøre mer selv, så lærer de å la være å rote og forstår hvor mye frivillig arbeid som er rundt barneidretten

11. Alle disse rådene gjelder fedrene også
Det er ikke likestilling at også fedrene kappes i å være «perfekte» fedre med hjemmebakte kaker og støv på hjernen. Del oppgavene dere i mellom, men gi hverandre en slack i hverdagen. 

 

 

 

 

Eller for å sitere foreldrerådgiveren Katie Hurley: «Å være foreldre ligner mer på et maratonløp enn en sprint. Det tar tid, trening og erfaring. Noen dager føler du deg sterk, dyktig og med kontroll. Andre dager gjør at du føler nederlag, blir trått og ubalansert (...) Når alt føles som en feil, er det vanskelige å finne det positive og gå fremover».

Her er noen ord med på veien:

Posekakene tar over kakebordet

Hjeeelp!!! Hva kan jeg kjøpe ferdig av kake/muffins/is på Rema 1000?

Casa Kaos: En hyllest til alle dårlige mødre (innholdsmarkedsføring)

Drop the good mom bad mom debate

Overlege: - Kvinner, legg dere på sofaen når dere kommer hjem

Hva synes du? Har mødre (og fedre) en tendens til å ville være så perfekte at det går ut over både dem selv og familien, eller bør alle foreldre med respekt for seg selv sette av tid til å bake kaker og være på alle foreldremøter og avslutninger?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar