hits

Pinlig CV-bløff for Telenors toppsjef


Telenors toppsjef Sigve Brekke har ikke den utdannelsen han offisielt har påstått. (Foto: Telenor).

 

Telenor-toppsjef Sigve Brekke har ikke bachelorgraden han har skrytt av på CV-en. Avsløringen har sendt Telenor rett inn i en ny omdømmekrise.

- Hadde en toppsjef i et svensk børsnotert selskap begått tilsvarende CV-fusk, måtte han eller hun ha gått på dagen, mener partner Markus N. Reitan i rådgivingsselskapet Frontier Group.

Les saken: - Sigve Brekke må gå

For en mann med mastergrad fra Harvard, kan det fremstå som en ubetydelig bagatell om han har 38 eller 40 studiepoeng fra Høyskolen i Telemark. Noen stor betydning for jobben i Telenor har det heller ikke om en toårig skogsskole er oversatt til en «degree».

Men det er er ikke poenget.

Det avgjørende er enkelt og greit følgende: Dersom man aksepterer litt småjuks med sin egen CV - hvor nøye er man da med korrupsjon og andre etiske spørsmål i jobben?

Hvis Kapitals sak om Brekkes CV-bløff åpner for en slik usikkerhet, er de tilsynelatende bagatellmessige overdrivelsene svært alvorlig for milliardkonsernet som allerede er i en omdømmekrise.

- Jeg tar det fulle og hele ansvaret for dette, sa Brekke om igjen og om igjen i går.

Det er faktisk ikke noe valg for Sigve Brekke - han har det fulle ansvaret for at utdannelsen hans er korrekt gjengitt i Telenors kanaler.

Men saken truer foreløpig ikke hans funksjon. Styret har stilt seg bak ham, og uttaler at «opplysninger om Brekkes akademiske kvalifikasjoner i Telenors systemer i dag er korrekte».

 

Avsløringene av den i beste fall unøyaktige CV-en er ikke bare pinlig for Sigve Brekke og skadelig for Telenor - den retter også søkelyset mot det kjente internasjonale rekrutteringsselskapet Egon Zehnder, som på kort tid har tatt millionhonorar for å rekruttere Brekke til Telenor og den Vimpelcom-siktede Jo Lunder til Fredriksen-gruppen.

Den ene kandidaten ble pågrepet av politiet og satt på en celle, siktet for medvirkning til korrupsjon - den andre har altså vært unøyaktig med sin CV slik den har vært offentliggjort av Telenor. 

Hvis dette kom overraskende på Egon Zehnder og/eller oppdragsgiverne, har de høyt gasjerte hodejegerne et forklaringsproblem.

Hva mener du? Er en unøyaktig CV en bagatell, eller er det alvorlig for tilliten til Telenor og Sigve Brekke?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar