hits

Gahr Støre kom seg etterhvert


Ap-leder Jonas Gahr Støre virket litt utilpass fra starten, men kom på offensiven etterhvert.


Ap-leder Jonas Gahr Støre begynte passivt, men kom seg etterhvert.

Dette var Ap-leder Jonas Gahr Støres viktigste partilederdebatt, etter en middelmådig prestasjon i forrige debatt.

Presset var stort på forhånd, og i starten av debatten virket Gahr Støre også preget av stundens alvor. Sekvensen om arbeidsledighet ble ingen suksess, selv om det er et tema Arbeiderpartiet burde kunne surfe på.

Oljeprisfall eller ei - 118.000 arbeidsledige og ledighet på 4,3 prosent er fakta som regjeringen har ansvar for. 

Normalt er en slik sak en vinnersak for opposisjonen. Slik gikk det ikke. Jonas Gahr Støre kom ikke på offensiven, og fikk en trøkk av Venstre-leder Trine Skei Grande.

 

Kommunereform-duellen ble heller ingen seier for Jonas Gahr Støre. Han var på defensiven fordi Arbeiderpartiet har skapt uklarhet rundt om partiet vil bruke tvang eller ikke mot motvillige kommuner som ikke vil slå seg sammen.

I duellen var Jonas Gahr Støre klar på at også Arbeiderpartiet vil bruke tvang hvis en større sammenslåing av flere kommuner ødelegges av en kommune. 

Kroppsspråket viste en trygg og selvbevisst statsminister Erna Solberg, mot en angrepsvillig Jonas Gahr Støre som ikke fikk inn noen tunge svingslag.

Den litt overbærende stilen Jens Stoltenberg av og til kunne bruke mot opposisjonen, den har Erna Solberg nå overtatt mot Ap-lederen. 

Derimot kom Ap-lederen bedre på banen i asylpolitikken, og fikk inn en god salve etter at Frp-leder og finansminister Siv Jensens utspill om at kommunene bør la være å ta imot Syria-flyktninger.

- Det ble snakket om SV-parlamentarikere på plenen utenfor Stortinget. Denne regjeringen har halve regjeringen på gresset.

Jonas Gahr Støre virket åpenbart mer engasjert i asylpolitikk, enn i skattepolitikk. Strategien var å angripe Fremskrittspartiet og Siv Jensen, og unngå de skarpeste konfrontasjonene mot Høyre og Erna Solberg.

Litt traust, men ingen katastrofe. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar