hits

Ap straffes for å ri flere hester


Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre straffes av velgerne for å kreve 10.000 nye flyktninger til Norge. (Foto: Tore Meek, NTB scanpix).

Arbeiderpartiet straffes for å  ri to hester i innvandringsdebatten. Troløse velgere forlot partiet da Jonas Gahr Støre krevde 10.000 nye syriske flyktninger til Norge.

Ap-fremgangen har fått en bråstopp, og partiet faller med 4,6 prosentpoeng på en meningsmåling TV 2 har fått utført.

Les saken: Arbeiderpartiet kraftig ned etter landsmøtet

Nedgangen kommer etter at partileder Jonas Gahr Støre kom med klare politiske føringer på landsmøtet, og det er interessant.

Før landsmøtet hadde Gahr Støre stor suksess med å være bevisst uklar. Det er en smart strategi hvis du skal hente velgere både til venstre og til høyre.

Ulempen er at du etterpå må holde på velgere med helt ulike forventninger, og innvandringspolitikken er et godt eksempel.

Arbeiderpartiet ønsker å fremstå som både humane og strenge samtidig, og da går du lett ned i spagat.

- Etter lang oppgang kommer det kanskje en korreksjon. Jeg vil ikke knytte dette til en enkeltsak, sier Gahr Støre til TV 2.

Nettstedet Pollofpolls.no, som måler snittet av alle meningsmålinger, viser samme tendens.


Gjennomsnittet av meningsmålinger viser at Arbeiderpartiet og Høyre er tilbake på nivået før statsbudsjettet. (Kilde: Pollofpolls.no).

Ifølge TV 2s bakgrunnstall er det forslaget om 10.000 nye flyktninger som har fått velgere til å forlate Arbeiderpartiet.

Les saken: Støre: - Norge bør ta imot 10.000 syriske flyktninger

Samtidig har det vært mer orden på borligerlig side de siste ukene, og styringskraft premieres normalt av velgerne som vipper mellom Høyre og Arbeiderpartiet.

Les saken: Regjeringens Ap-lekkasje mer enn  halvert?

Andre saker som deler denne velgergruppen er at Jonas Gahr Støre på Arbeiderpartiets landsmøte ble oppfattet som å sette døren på gløtt for mer skatt - og landsmøtet sa nei til å la bedriftene ha midlertidige ansatte og nei til søndagsåpne butikker.

Konklusjonen er at venstredreining neppe er populær blant velgerne på vippen, samtidig som det gjør rommet mindre for SV.

Men fortsatt har en rødgrønn allianse med støtte fra Miljøpartiet De Grønne et flertall på Stortinget.

#Arbeiderpartiet #Syria #GahrStøre #Pollofpolls #Meningsmålinger #Stavrum #Nettpåsak

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar