hits

Skinnhellig av Jonas Gahr Støre


Ap-leder Jonas Gahr Støre anbefaler et polsk malerfirma som markedsfører seg som malermester, uten å være det. (Foto: Arbeiderpartiet).

Ap-lederne har brukt svart dagmamma, private skoler, privat helse og nå polske snekkere. De er menneskelige, tross alt.

Sammenheng mellom liv og lære er viktig for politikere, for hvordan skal vi ellers tro på det de sier de står for?

Nå kommer det frem at Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, brukte et polsk malerfirma, som angivelig kaller seg malermester, uten å være det.

Les saken på Maleren.no: Støre anbefaler «mester» uten brev

Støre hyret firmaet malermester.pl til å male huset sitt i 2011, og var svært fornøyd med maleren Tomasz Kospin.

- Jeg gir Kospin min anbefaling og håper andre vil ha samme glede av hans samvittighetsfulle arbeid som vi hadde, skrev Jonas Gahr Støre på en anbefaling malerfirmaet har lagt ut på sin hjemmeside.

For å understreke poenget har malerfirmaet stemplet anbefalingen med «Skikkelig profesjonelt malermester.pl».

Arbeidstilsynet er ikke like begeistret. På hjemmesiden viser «malermesteren» at de maler med høye stiger uten sikring.

- Arbeid i høyden, som vist på bildene, burde vært tilrettelagt med stillas eller lift. Det gjelder alle, sier Anne Sørum i Arbeidstilsynet til Maleren.

Også malerbransjen er i harnisk, og mener at Jonas Gahr Støre opptrer dobbeltmoralsk når han lager regler for andre - men velger billige løsninger seriøse norske firmaer ikke kan bruke.

- De lager regler vi må følge, og så velger de andre løsninger selv. Det er dobbeltmoral, spør du meg. Han velger jo dette fordi det er billigere løsninger, sier malermester Lars Barg, som er styreleder i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF) til Dagens Næringsliv.

Fellesforbundet mener at Støre har «vært litt naiv».

Det mest interessant med saken er likevel ikke at Jonas Gahr Støre har brukt et tilsynelatende profesjonelt polsk malerfirma og kvittert med en anbefaling, men hvor skinnhellig og unnvikende han svarer på kritikken.

Ifølge Jonas Gahr Støres uttalelser til Maleren var det firmaet som kontaktet ham da han trengte maling, og han sier at firmaet «fremsto som seriøst og skikkelig, med gode referanser, og arbeidet ble gjennomført etter avtale».

- Siden den gang har jeg lært mye om utviklingen i byggebransjen, og kanskje særlig i malerbransjen og privatmarkedet. Det har understreket viktigheten av at vi også som privatperson må være på vakt i forhold til de som utfører arbeidet i dette markedet, sier Ap-lederen til Maleren, og nekter å kommentere saken ytterligere.

Skal vi tro Jonas Gahr Støres sparsommelige forklaring, så visste han ikke i 2011 at seriøse norske håndverksfirmaer er utfordret av polske konkurrenter.

Et enkelt søk på ville fortalt ham at Thomasz Kospin etablerte en norsk avdeling av et utenlandsk foretak så sent som i mai 2010, under postadressen Polish Connection.

Ifølge Brønnøysundsregistrene er ikke Kospins norske avdelling registert i mva-registeret, og malermester.pl finnes ikke registert i Norge.

 

Arbeiderpartiets støttespillere i LO tror på Ap-lederens forklaring: - Støre fremstår som en som prøver å være seriøs, som har handlet i god tro, men vært litt naiv, sier forbundssekretær Steinar Krogstad i Fellesforbundet til Dagens Næringsliv.

 

Skinnhellig, er mer nærliggende. Ap-lederen valgte en billig polsk håndverker uten å sjekke noe særlig - omtrent som de fleste andre nordmenn.

Når han blir tatt med buksene nede, bortforklarer han alt med at han siden 2011 «har lært mye om utviklingen i byggebransjen, og kanskje særlig i malerbransjen og privatmarkedet».

Særlig.

#GahrStøre #Malermester.pl #Maleren #Polsk #Stavrum #Nettpåsak

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar