hits

Røkke, Gjelsten og Æ

Familierådet hjemme hos Røkke på Konglungen fikk partene i bedre humør.

Ole Gunnar Solskjær blir ut 2013, og Røkke/Gjelsten spytter inn 10 millioner kroner til spillerkjøp. Partene tok til fornuften over en bedre middag på Konglungen.

Molde FK har gått fra å være «Molde for kløner» til «Molde for kompromiss».

Etter en serie klønete opptrinn har nøkkelpersonene nå snakket sammen, skværet opp, og funnet grunnlag for å fortsette samarbeidet i halvannet år til.

Det har vært som å se en katt falle fra gren til gren, men ende på beina.

Og halvannet år i fotball er tilnærmet evig tid.

Det var lokalavisen Birmingham Mail som i går kveld kunne fastslå at Ole Gunnar Solskjær er ute av løpet for å bli den neste manageren i Aston Villa.

En sliten Solskjær landet på Kvernberget i går kveld etter å ha vært på middag hjemme hos Kjell Inge Røkke på Konglungen utenfor Oslo.

Dagbladet mener å vite hva som ble utfallet: Får spiss til 10 mill., United-løfte og ny Premier League-klausul

Hans kortfattede kommentarer kunne verken tolkes som en bekreftelse eller benektelse på at det blir halvannet år til i Molde.

Les lokalavisen Tidens Kravs reportasje: Solskjær vil ikke bekrefte Villa-nei

Men flørten med Aston Villa ser ut til å være over, ifølge klubbens egen pressesjef. Og Solskjær vil ikke si noe før etter dagens Molde-trening. Såpeoperaen fortsetter, selv om publikum tror at de skjønner hvordan det ender.

I morgen kan alt likevel være historie. Med seier i hjemmekampen mot Tromsø kan den siste ukens viderverdigheter ende opp med at Molde FK igjen topper Tippeligaen (hvis Strømsgodset feiler mot Odd).

På nettet har det sirkulert mye humor.
Hva kommer så ut av den siste ukens drama?

Lite eller ingenting, tror jeg.

Det har vært som å se en katt falle fra gren til gren, men ende på beina.

Både Kjell Inge Røkke og Ole Gunnar Solskjær har ni liv å tære på rent omdømmemessig. Dersom Ole Gunnar Solskjær nå virkelig har signert på kontrakt ut 2013, har Molde-spillerne fått den roen de trenger. Til alt hell har spillergruppen håndtert treneruroen med stoisk ro - og Solskjær vil bli tatt imot med åpne hender.

Resten av rotet sier Solskjær at han vil ta som opplæring.

Les også bloggen: Molde for kløner

Røkke og Gjelsten har på sin side oppnådd det de har villet - nemlig å beholde gullgutten i en lengre periode.

At de samtidig satser 10 millioner på spillerkjøp kan vise seg som en god investering i en sesong som kan ende opp i Champions League (med ditto inntektsmuligheter).

Det sier noe om det langvarige forholdet mellom Kjell Inge Røkke, Bjørn Rune Gjelsten og Ole Gunnar Solskjær at de har evnet å snakke seg frem til et kompromiss. For en hissigpropp som Kjell Inge Røkke sitter slikt meget langt inne. Historisk har han vært svært generøs mot lojale støttespillere - og ditto hard mot folk han har oppfattet som illojale.

Nå er Ole Gunnar Solskjær tilsynelatende inne i varmen igjen - og det til tross for en pressemelding der Kjell Inge Røkke karakteriserte Solskjærs handlemåte som «uforenlig med MFK-fellesskapet som vi begge er en del av».

Spørsmålet er om Akers beslutning om å stanse den årlige pengestrømmen på 20 millioner kroner, ligger fast.

Les begrunnelsen her: Aker trekker seg ut av Molde FK etter sesongen

Den avgjørelsen kan bli vanskelig å snu uten at industrikonsernet fremstår som Kjell Inge Røkkes private pengebinge - han eier bare 2/3 av selskapet.

Hvis VG tar en ny gallup i Molde etter en eventuell hjemmeseier mot Tromsø i morgen, tror jeg et overveldende flertall vil ha tilgitt både Røkke og Solskjær.

Men det som står igjen er at Molde-treneren har vist at han er villig til å gå på dagen, gitt det riktige tilbudet. Dersom noen av spillerne får gode tilbud, kan han neppe bruke lojalitetskortet for å få dem til å bli.

Men slik er det i fotball: Investorer, trenere og spillere kommer og går. Ser man på Moldes lagoppstilling, er det rettferdig å betegne det som et kjøpelag.

Men det er et lag som ble seriemester i fjor, og som sakte, men sikkert, har fått en finger på gullmedaljene også i år.

Da glemmes og tilgis alt annet.

SISTE: Molde FK har tillyst til pressekonferanse klokken 17.00 i ettermiddag. Der vil både Kjell Inge Røkke, Bjørn Rune Gjelsten og Ole Gunnar Solskjær være til stede.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar