hits

Massemorderens budskap

 

Etter en uke i rettssalen er det heldigvis svært få som bruker Anders Behring Breivik politisk. Han står igjen som den feige barnemorderen han er.

Det er ikke lett å bli klok på massedrapsmannens politiske agenda, og det har blitt enda mer uklart etter at han ble hardt presset i retten.

Han er royalisten som vurderte å sprenge Slottet. Han er den kristne som ikke går av veien for å kjøpe luksusprostituerte eller drepe uskyldige barn og unge.

I tillegg er han nasjonalist, har vært medlem i Frimurerlosjen, Oslo pistolklubb og Fremskrittspartiets Ungdom

Før rettssaken var det tendenser til å bruke Anders Behring Breivik politisk, men helgens årsmøte i Fremskrittspartiet foregikk uten at partileder Siv Jensen ble konfrontert med Behring Breiviks meninger i særlig grad

Selv om det er noe overlapp i meninger, så er det ingen sammenheng mellom Frps innvandringspolitikk og ABBs voldsbruk. Siv Jensen trenger ikke be om unnskylding for å drive politikk innenfor våre demokratiske rammer.

Så er det også en avgrunn mellom det massedrapsmannen står for, og det innvandringsnegative grupper i Norge forfekter. Riktignok har han sine meningsfeller i kampen mot islam og muslimsk innvandring, men også de organisertte antiislamistene ser Behring Breivik som et monster

Behring Breivik er ikke tiltalt for sine meninger. Det er fullt lov å lage en klipp og lim-filosofi med noe herfra og noe derfra. Man blir ikke en brutal barnemorder av å ha en politisk overbevisning. Og det er like urimelig å legge skyld på hans meningsfeller. De kan ikke lastes for en manns syke handlinger.

Det er i det hele tatt nokså meningsløst å bruke terroraksjonen til Anders Behring Breivik som utgangspunkt for politiske diskusjoner. Det er til nå svært lite ved Anders Behring Breivik som tyder på at han har noe spesielt å bringe til torgs. Der andre ser politiske utfordringer, tror Behring Breivik at han er en tempelridder i en krig mot islam. Det er nokså fjernt fra den virkeligheten vi andre ser.

De neste ukene vil bli brukt på vitneførsel av en rekke kontroversielle mennesker som alle har sterke oppfatninger av innvandringen til Norge. De skal hjelpe Anders Behring Breivik i å få frem sitt poeng om en slags religions- og sivilisasjjonskrig. Han innrømmer handlingene som drepte 77 mennesker, men påberoper seg nødrett

Anders Behring Breivik må få drive sitt forsvar, men det vil ikke hjelpe på konklusjonen. Uansett hva som drev ham, så drepte han barn og unge - uten anger. Det var ikke nødrett, og Behring Breivik er ingen tempelridder.

Nå har han ni uker igjen i rampelyset før dom faller, og han blir henvist til et livslangt opphold bak murene - enten som psykiatrisk pasient eller i forvaring på ubestemt tid.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar