hits

Krekar en truende gjest

Najmuddin Faraj Ahmad blir beskyttet, men truer andre på livet. Foto: Håkon Mosvold, Scanpix.

Mullah Krekar har hemmelig adresse og beskyttes av norske myndigheter - samtidig som han truer andre på livet og utsetter Norge for terrorfare.

Et av demokratiets store paradokser er at det gir ytringsfrihet også for dem som vil bekjempe folkestyret.

Et annet paradoks er menneskerettighetene, som gir vern for selv det verste uhyre. Norge tvangsutsender ikke folk til land hvor de risikerer dødsstraff.

Gud vet hvor mange millioner kroner beskyttelsen av Najmuddin Faraj Ahmad har kostet norske myndigheter

Dette er demokratiske friheter Najmuddin Faraj Ahmad utnytter til fulle. I ly av vår gjestfrihet oppfordrer han til terrorisme og har truet flere kurdere og Høyres leder Erna Solberg på livet.

Hvis dommen på fem års fengsel blir stående, blir Najmuddin Faraj Ahmad flyttet fra en hemmelig bopel til en fengselscelle.

Gud vet hvor mange millioner kroner beskyttelsen av Najmuddin Faraj Ahmad har kostet norske myndigheter. Det er fullt forståelig at mange ønsker ham tvangsutsendt til Irak, dødsstraff eller ei.

Men det vil ikke skje før norske myndigheter får en garanti fra Irak om at de ikke vil dømme Najmuddin Faraj Ahmad til døden, til tross for at han har oppfordret til selvmordsangrep i landet og stått bak oppbyggingen av en militant geriljaorganisasjon. Det er lite trolig at Irak vil gi en slik garanti. Og dermed er vi like langt.

Najmuddin Faraj Ahmad markerte dommen med å angripe TV 2s fotograf, slik han også i sin tid gjorde mot Nettavisens journalist utenfor Politihuset i Oslo.

Ifølge Aftenposten undersøker nå PST påstander om at Najmuddin Faraj Ahmad kom med trusler mot norske interesser i utlandet i løpet av helgen.

Dommen på fem års fengsel er allerede anket, men Høyre-leder Erna Solberg sier at fengselsdommen uansett ikke må bli en sovepute i arbeidet med å få Najmuddin Faraj Ahmad utvist.

Dessverre er det urealistisk å få utvist Najmuddin Faraj Ahmad før norske myndigheter får en troverdig garanti for at han ikke blir dømt til døden.

Men fem års fengsel vil uansett begrense mannens muligheter for å true mennesker på livet og oppforde til terroraksjoner i utlandet.

Dommen demonstrerer at Norge setter menneskerettigheter høyt, men at vi ikke aksepterer at vern mot dødsstraff utnyttes til å fortsette med vold og trusler.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar