hits

Horer og gamle griser

kommentarer
kommentarer
Kommentarer

Hvem skal ut? LO-leder Roar Flåthen, Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen, Dagbladets Marie Simonsen eller journalist Torgny Hasås i LO-Aktuelt?

Ble det ropt «hore» en gang, eller taktfast «hore, hore, hore» - eller er det bare sexkortet som brukes av Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen?

Ingen skal si at ikke norsk politikk er underholdende.

Uenighet om vikarbyrådirektivet er utgangspunktet for en ellevill kamp mellom LO-bladet LO-Aktuelt, nettstedet Fri fagbevegelse, og Trettebergstuen.

Les også:  Hold kjeft, idioter eller never check a good story

Faksimile: LO-Aktuelt/FriFagbevegelse
Det begynte med kommentator Marie Simonsen i Dagbladet, som analyserte demonstrasjonen Oslo LO hadde mot EUs vikarbyrådirektiv 18. januar.

I kommentaren skrev Simonsen at taktfaste rop «Hore! Hore! Hore!» truet med å overdøve Anette Trettebergstuens appell.

VG kastet seg raskt på, og ga følgende oppfordring til hore-skrikerne: «Hold kjeft, idioter!».

Og så var vi i gang.

Den underliggende konflikten er en påstand om at motstanderne av vikarbyrådirektivet mener at venstresidens Anette Trettebergstuen har solgt seg når hun er saksordfører og tilhenger av direktivet.

Motpåstanden er at dette er fri diktning, og at Trettebergstuen og hennes støttespillere bruker sexkortet som hersketeknikk.

LO-Aktuelts journalist Torgny Hasås er nemlig overbevist om at det ikke ble ropt «hore»:

- Til sammen, enten direkte eller indirekte, har jeg vært i kontakt med rundt 50 personer som var til stede på demonstrasjonen. Fotografen i HK-nytt, Martin Guttormsen Slørdal , tok opp video fra demonstrasjonen. Han har sett nøye igjennom den, også de opptakene som ikke er offentliggjort, skriver Hasås.

- Hendelsen ble grundig dekket av LO Media. Det var rundt ti journalister og fotografer fra ulike redaksjoner til stede. I tillegg var det grafiske personalet ut i den politiske streik. Noen sto i mengden, noen sto i front, én sto på Løvebakken. Jeg har snakket med leder i EL & IT Forbundet, Hans Felix. Han sto tett ved Trettebergstuen. Jeg har snakket med leder i LO i Oslo, Roy Pedersen. Som møteleder brukte han samme mikrofon som Trettebergstuen.

Ingen har hørt at noen har ropt «hore», konkluderer Hasås, som ønsker å koble Pressens faglige utvalg inn i saken.

Til slutt klinker han til mot Trettebergstuen: - Det som er kritikkverdig er at hun spiller ut sex-kortet. Hun bruker hore-ropinga til å stigmatisere sine politiske motstandere, og det er vel ikke det spor bedre enn å rope «hore». Det er vanskeligere for 50 år gamle menn å bli kvitt et «gammel gris»-stempel enn det er for Trettebergstuen å bli kvitt et eventuelt «hore»-stempel, mener LO-Aktuelts reporter.

Trettebergstunden hører altså ting ingen andre hører, ifølge LO-Aktuelt, og Magasinet for fagorganiserte følger opp med å påsta at synet til Trettebergsuten heller ikke er helt patent: Så EØS-syner på Twitter.

Faksimile: Twitter
Så følger en klassisk norsk debatt på Twitter, hvor det egentlig ikke er så viktig om det ble ropt «Hore! Hore! Hore!» taktfast eller ei, så lenge Anette Trettebergstuen oppfattet det slik.

Tidligere redaktør i Dagbladet.no, Morten Øverby, hører igjennom video fra demonstrasjonen og mener at de taktfaste ropene er «Veto! Veto! Veto!».

Leder i Oslo SV, Per Østvold - for øvrig også styreleder i venstresidens Manifest Analyse - kaster seg inn og klinker til mot VG og Dagbladet: - Sjelden har jeg sett større journalistisk latskap og uredelighet enn det Dagbladets Marie Simonsen og VGs Frithjof Jacobsen presterer!».

Les innlegget: Journalistisk latskap og vikarierende motiver

Østvold er for øvrig homofil, og forteller i sitt innlegg om tilsvarende hersketeknikker mot homofile - som da en «kjent og radikal tillitsvalgt kom bort til bordet vårt og helt umotivert sa følgende: «Har dere lyst til å se på pikken min».

Og da tror jeg de fleste vinkler i denne uhyre viktige diskusjonen er omtalt.

Det er fredag, og tid for oppsummering.

Følgende fremstår som (mulige) fakta:

  • Trettebergstuen ble overdøvet av taktfaste rop om «Veto! Veto! Veto!».
  • Minst en demonstrant kalte henne «Hore!».
  • LOs egne blader mener Trettebergstuen både hører og ser dårlig.

Det gir ikke høye odds å tippe på at dette blir et tema i kveldens Nytt på nytt.

 

comments powered by Disqus