hits

En nasjonal tragedie

Norge våkner til den ufattelige meldingen om at minst 80 ble drept på Utøya. Politiet tror at en høyreekstrem norsk 32-åring står bak ugjerningen.

Øyenvitneskildringene fra AUFs sommerleir er grusomme. Utstyrt med flere skytevåpen, utkledt som politi, lokket han til seg ungdommene og likviderte dem.

Tilbake lå døde og skadde, og vennene deres flyktet for livet for å berge livet. Tragedien er uvirkelig, og det er vanskelig å ta inn over oss hvilken forferdelig situasjon ungdommene har vært i.

Den pågrepne 32-åringen Anders Behring Breivik har vært en aktiv debattant på nettet, og har beskrevet seg selv som nasjonalist.

Du kan lese mer om ugjerningsmannen her: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10080610

De første timene etter bombeeksplosjonen i Oslo gikk de fleste spekulasjonene i retning av islamistisk terror. Men da politiet pågrep det de beskrev som en etnisk norsk gjerningsmann på Utøya, begynte virkeligheten å fremstå som en fanatikers handlinger.

Vedkommendes aktivitet i ulike nettdebatter og de faktum at han startet et firma som ga tilgang til store mengder kunstgjødsel (som kan brukes til å lage en bombe) tyder på at hans ekstreme, voldelige holdninger har bygget seg opp over flere år.

Her kan du lese alle meldingene han har lagt ut på dokument.no: http://www.document.no/anders-behring-breivik/

Innleggene nettstedet har lagt ut går tilbake til september 2009. Anders Behring Breivik har ivret sterkt for lage en antiistlamsk avis, og har spredt informasjon og påstander om innvandring på nettstedet. Flere steder har han også ivret for organisering.

I dag står Norge sammen i sorgen. Vi har mistet minst 80 ungdommer på en politisk ungdomsleir, og har opplevd en terrorbombe midt i Regjeringskvartalet.

Det er en uvirkelig tragedie som har rammet hele nasjonen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar