hits

Trening er fett

En 50-åring dør av hjerteattakk på joggetur, en annen av fedme. Begge deler er livsstilsykdommer.

I Dagens Næringsliv pågår nå en heftig debatt mellom livsnyterne og treningsfantastene. Avisen, som normalt har fem-seks sider om ledere og trening, har sluppet til lederne som ikke trener.

Det skaper en kunstig motsetning der fasiten er ganske enkel: Det er neppe sundt å være helt passiv, men heller ikke helsebringende å trene over evne.

Nordmenn er slett ikke så fete som vi innbiller oss. Faktisk er vi blant de slankeste befolkningene i Europa, skal vi tro på tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Les statistikken her: http://www.ssb.no/vis/magasinet/slik_lever_vi/art-2007-09-21-01.html

Både kosthold og mosjon er trolig bedre enn landene vi sammenligne oss med, selv om også den norske befolkningen blir fetere.

Toppledere som er mer opptatt av Birken enn av å lede bedriftene får neppe gode resultater. Men samtidig gir trening og aktivitet overskudd som også bidrar på jobb.

Det finnes mange veier til Rom, og Kjell Inge Røkke (som trener mye) og John Fredriksen (som sees hyppigere med en røyk og et glass hvitvin) har begge gode resultater å vise til.

Min kjepphest er den daglige trimmen som ligger i å få flest mulig til å bruke sykkel fremfor buss og bil til jobb. Det passer ikke for mange, det er greit. Men for andre er det mye helse i å bruke en halvtime hver vei på sykkelen.

Og da holder det ikke at Oslo kommune, for eksempel, ikke klarer å bygge mer enn en snau kilometer sykkelvei i året.

Det er fett å trene, og da nyter man også hvitvinen etterpå med større glede.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar