hits

Staten drukner i skattepenger

Venstresiden fremsstiller skattelttelser som en utarming av velferdsstaten. Men de lukker øynene for at staten drukner i skattepenger.

Når det går bra for norske bedrifter og oljevirksomheten, så regner skattekronene inn over landet.

Det spiller ingen rolle at skattesatsene har stått stille - til nå i år har det offentlige økt skatteinngangen med 35 milliarder kroner fra i fjor, viser nye tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Med unntak av fylkene Buskerud, Telemark og Aust-Agder er det tildels kraftig vekst i alle landets fylker.

Her ser du hvordan skattene er økt: http://www.ssb.no/skatteregn/tab-2011-07-15-01.html

Ved utgangen av juni var det betalt inn 409 miliarder i skatt, mot 373 milliarder samme tid i fjor. Økningne er på utrolige 9,5 prosent

Selvsagt står oljebransjen for mye av veksten, men også private skatteytere har betalt 15 milliarder kroner mer første halvår.

De nye skattetallene understreker at velferdsstaten på ingen måte ville utarmes med skattelettelser. Det virkelige bildet er at staten har en enorm formue, og ingen problemer med å finansiere de fleste ønskene - både fra den sittende regjeringen og fra opposisjonen.

Den reelle grunnen til at man holder igjen er å forsøke å unngå press i økonomien. Man ønsker å begrense privat forbruk for å skape rom for offentlig forbruk.

Det er vel og bra, men spar oss for krokodilletårene over skrinne offentlige kasser. Det er ren propaganda.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar