hits

Hva skal vi gjøre med romfolket?

Carl I. Hagen foreslår bøter, men Frp vil ikke fjerne EØS-avtalen som åpner for strømmen fra Romania. Billedmontasje: Scanpix/Nettavisen.

Norge har fått en ny pariakaste. Hva skal vi gjøre med romfolket?

EØS-utvidelsen østover har gitt en strøm av lykkejegere fra Romania. Mange av dem bor i provisoriske teltleire, etterlater seg søppelfyllinger og gjør fra seg i busker og kratt slik at det må ryddes hver eneste dag.

Dette er en type innvandring der selv Fremskrittspartiet sliter med å finne effektive tiltak.

Det dårligste alternativet er dagens -  nemlig at vi later som om problemet ikke finnes, lar dem klare seg selv, og bruker ressurser på å rydde opp i ekskrementer og søppel.

Så lenge man ikke vil oppheve EØS-avtalens rett til å reise hvor man vil og Schengens passfrihet, vil Norge være attraktivt for millioner av fattige mennesker fra sørøst-Europa.

Her er dokumentasjon: Kommunens skrekkbilder

Dette handler ikke om rasisme, inkludering eller arbeidsinnvandring. Det handler om lutfattige mennesker som kommer hit for å karre til seg penger gjennom tigging og annen aktivitet. Frankrike har kjørt en tøff linje, men blir møtt med at romfolket har de samme rettighetene til å reise fritt som andre EØS-borgere.

- Dette er jo ikke flyktninger, og det er ikke asylsøkere. De kommer enten på Schengen-inngang eller på turistvisum, og de har ikke noe beskyttelsesbehov, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.

I Oslo er resultatet at kommunen til nå i år har fjernet 50 leire, og i fjor fjernet kommunen mellom 30 og 40 tonn søppel fra slike leire.

Oslo kommune står maktesløse etter at Stortinget opphevet løsgjengerloven og tillot tigging fra 2006.

 - Etter mitt syn bør det ikke være en menneskerett å dra til Oslo, bo i et telt og tigge på Karl Johan. Så vi trenger å stramme inn, mener byrådsleder Berger Røsland.

Dagens virkelighet er at gruppen, ifølge Frelsesarméen, teller 600 personer på Oslos gater.

Vi kan ikke stanse dem på grensen så lenge vi er med i Schengen og EØS.

Da gjenstår to hovedveier:

  • ENTEN: Politiet slår hardere ned på forsøpling og ulovligheter, og får hjemmel for å bortvise dem fra landet.
  • ELLER: Vi aksepterer at de kommer hit, og legger forholdene til rette ved å tilby enkle sanitære forhold.

Carl I. Hagen: - Romfolket må bøtelegges

Hjelpearbeider: - Vondt å se at mennesker lever under slike uverdige forhold

Det dårligste alternativet er dagens -  nemlig at vi later som om problemet ikke finnes, lar dem klare seg selv, og bruker ressurser på å rydde opp i ekskrementer og søppel.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar