hits

Slik ender Tippeligaen

Doffen stikker av med gullet. Montasje: Nettavisen.

Glem Rosenborg -  år blir det feiring på Sotahjørnet!

Hvert år tipper de såkalte «ekspertene» i landets største redaksjoner hvordan Tippeligaen vil ende. Og som vanlig er de stort sett samkjørte.

Som vanlig vil de gjøre tre feil:

 • Normalt ser de for mye i bakspeilet når de spår fremtiden
 • Ekspertene kikker på hverandre og tør ikke skille seg ut
 • De har tro på naturlover som skal berge store lag

Det mest overraskende i år er at så mange av ekspertene tror på Rosenborg som seriemestre, til tross for at trøndernes fordums stolthet har vaklet i europacupen, har mindre bunnsolid økonomi enn før og er tappet på flere sentrale poster i forhold til i fjor.

Ny trener er også et usikkerhetsmoment som gjør at RBK på ingen måte er noen bankers som gullvinner i år.

Jeg setter min innsats på Vålerenga. Laget har fått reelle forsterkninger fra en bra høstsesong i fjor, og har gleden av kontinuitet i spillestil. Dessuten har de et økonomisk og handlekraftig vinnerlag i ryggen på investorsiden.

Så kan du si: Hva i himmelens navn vet Gunnar Stavrum om fotball?

Vel, jeg lar historikken tale: Norges råeste tabelltipser

I bunnen har jeg liten tro på Sogndal, som er for svake på dette nivået. Jeg er mer usikker på den neste nedrykksplassen. Sarpsborg 08 har tæl og entusiasme, men for svak stall.

Brann har vært så elendig, og har så tappet spillerstall og investormiljø, at det er umulig ikke å ha dem i nedrykkstriden. Jeg har også liten tro på at Haugesund klarer et nytt mirakelår. Etter fjorårssesongens fabelaktige hjemmestatistikk vil de møte helt annen tenning hos gjestene som kommer på besøk.

Les også tipsene fra Nettavisens sportsredaksjon (som vet bedre enn å høre på redaktøren): Her er Nettavisens tabelltips

Bak toppduoen tror jeg det vil handle om Tromsø, Molde, Stabæk og Viking. Av disse lagene har jeg mest tro på Tromsø, som leverer og leverer, år etter år - og som har en dyktig og langsiktig trener. Høgmo er et sikkert kort, mens Ole Gunnar Solskjær må vise hvordan han takler motgangen som garantert kommer. Det er vanskelig å bli profet på hjemmebane.

Stabæk har en strålende sentrallinje, og jeg tror de er undervurdert. Viking tippes høyt hver år, men har ennå ikke levert. Derfor blir min rekkefølge fra nord til sør.

Sumpen midt på tabellen blir Aalesund, Godset, Fredrikstad, Lillestrøm og Odd - i den rekkefølgen.

Noen jeg er spesielt usikre på? Ja, Lillestrøm og Start. Sistnevnte ville jeg hatt flere hakk høyere hvis klubben ikke hadde klart mesterstykket å skape usikkerhet rundt treneren kun to uker før seriestart.

Også Lillestrøm holder jeg bedre enn forhåndstipsene flest. Henning Berg er ingen gladgutt, men han er en sta jævel. Og Lillestrøm er ikke lette å slå på Åråsen.

Med litt flyt stanger Kippe & co inn noen dødballmål som gir poeng, så jeg vil ikke bli overrasket om både de gulsvarte i sør og på Romerike gjør det bedre enn forhåndstipsene tror.

Slik ender Tippeligaen:

 1. VIF
 2. Rosenborg
 3. Tromsø
 4. Molde
 5. Stabæk
 6. Viking
 7. Start
 8. Aalesund
 9. Strømsgodset
 10. Fredrikstad
 11. Lillestrøm
 12. Odd
 13. Haugesund
 14. Brann
 15. Sarpsborg
 16. Sogndal

Dersom du vet bedre, kan du jo tippe selv!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar