hits

Naken humor i Frp

Frp-politiker Siv Gørbitz fikk en full og naken mann geleidet til sin hotellseng. Foto: Bergensavisen.

Frp-humor: Hva er vel morsommere enn å lede en naken full mann opp i sengen til en sovende partikollega?

Fremskrittspartiet er ikke som politiske partier flest. Det fikk Frps lokalpolitiker Siv Gørbitz erfare under fylkesårsmøtet til Hordaland Frp i fjor, da hun våket med en full og naken mann i hotellsengen sin.

- En kvinnelig partikollega hadde plassert ham der «for å spøke»,  ifølge Bergensavisen.

Spesielt god humor er det vel knapt. Gørbitz er gift, har flere barn, og syntes ikke mye om å få en ubedt nakengjest ført opp i hotellsengen.

Spesielt god humor er det vel knapt.

Hun følte seg krenket,  og dersom saken er slik hun beskriver kunne vel både partiets «spøkefugl» og den nakne mannen risikert et ublidt møte med politi og alvorlige bestemmelser i straffeloven.

Men utrolig nok er det Gørbitz som har fått problemene. Nå er hun ekskludert fra partiet, angivelig fordi hun i ord og handlinger aktivt har meldt seg ut av partiet.

I styret som ekskluderte Gørbitz sitter sentrale Frp-politikere som ordfører Gunnar Bakke, Os-ordfører Terje Søviknes og stortingsrepresentant Arne Sortevik. Fra dem er det ikke lang avstand til partiets nasjonale ledelse.

- Jeg har skadet Frp ved å fortelle om skremmende trusler og stygg mobbing. Dette skulle holdes internt i partiet, skriver Gørbitz på Facebook.

Styret i Bergen Frp har bedt fylkesstyret i Hordaland Frp om å vurdere ekskludering av Gørbitz, og det ble altså besluttet i helgen.

Eksluderingen av Gørbitz kommer på toppen av andre interne motsetninger i Bergen Frp. Femtekandidaten på partiets liste, Janne Halvorsen, var en av dem som angivelig stod bak nakenstuntet: - Det var en spøk. Utover det vil jeg ikke uttale meg. Jeg har snakket med Siv om dette før,og det er helt unødvendig å trekke frem gamle ting, sier Janne Halvorsen til BA.

Ekslusjonen i Bergen er neppe hva Frp-leder Siv Jensen ønsker seg i førjulstriden, men hvis ikke partiledelsen nå griper inn vil de indirekte akseptere at kvinnelige politikere risikerer å få ubedte menn nakne i hotellsengen som humoristisk innslag på partiets møter.

Det er neppe Siv Jensens mening.

SISTE: I rettferdighetens navn skal det nevnes at Bergen Frp har en annen versjon av hva som skjedde med den fulle mannen på Gørbitz hotellrom. Ifølge partiet ble mannen ført til hennes hotellrom for å hente sin bagasje som var oppbevart der, og at det var ham selv som valgte å låse seg inn og legge seg i sengen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar